Quad sportowy do nauki, nastepnie na tor.

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
adaś

Quad sportowy do nauki, nastepnie na tor.

Post autor: adaś » śr 03 sie, 2011

Witam wszystkich.

Co prawda pieniadze zbieram i zbieram i narazie mam kilka tys zl ale jestem ciekaw waszej opinii. Czy istnieje quad, ktory jest lagodny dla poczatkujacego quadowca ale jednoczesnie na tyle ostry ze nadaje sie do zabawy po torze?

Moim zdaniem warunki te spelnia ltz 400.
Jednak spotkalem sie ze zdaniem uzytkownikow ktorzy stwierdzili ze bardzo szybko brakuje mu mocy i trzeba sprzet wymienic.

Z doswiadczenia motocyklowego wiem ze nie zawsze nalezy sluchac opinii o dojrzalosci oraz umiejetnosciach. Zdaje sobie sprawe ze odpowienikiem r 700 czy yfz 450 jest motocyklowa r1 i nie jest polecana dla poczatkujacyh, ba nawet nie znam osoby ktora zrobila by cos tak glupiego (mowa o kupnie r1 na pierwsze moto). Znam osoby ktore kupily sportowa 450 jako pierwszy quad i dali rade, oczywiscie jeden kolega zanim ogarnal sprzet przywalil w drzewo ale to sie zdaza nawet doswiadczonym kierowca :)

Szukam wsrod quadow odpowiednika motocyklowej r6 :) Be wedlug mnie jest to sprzet do ogarniecia dla czlowieka "z glowa" na karku ;)
Mozecie mi doradzic takie sportowe, nie dla poczatkujacych ale tez nie dla profesjonalistow quady?

Cena... Mysle ze dozbieram. Nie zalezy mi na kupnie JUZ. Chce kupic cos dobrego i na kilka sezonow. Max 20 tys - tak mi podpowiada zdrowy rozsadek.

Pozdrawiam Adam :)

Awatar użytkownika
palig1
Quad:: KTM 525 i Honda
Imię: Wojtek

Re: Quad sportowy do nauki, nastepnie na tor.

Post autor: palig1 » czw 04 sie, 2011

Bardzo dobrze celujesz. ;)

Im słabszy sprzęt kupisz, tym szybciej i lepiej go opanujesz. W tych pieniądzach kupisz praktycznie każdego sportowca. Z tego co widać, to miałeś doświadczenia z motocyklem, więc moc LTZ mogła by być po jakimś czasie zbyt mała, ale za to lepiej uczyć się podstaw na 400 niż na 450.

Na Twoim miejscu kupiłbym jakąś ładną 400 ( połowa i troszke Twojej sumy wystarczy) i gdybym już wiedział że moc i zawiecha nie starcza to wymieniłbym ją na 450.
Jesteś z okolic Jury? Umów się z nami na wspólną jazdę!
http://www.enduro-jura.czo.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”