110 - pytanie o gaźnik

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
gulik34
Imię: Mikołaj

110 - pytanie o gaźnik

Post autor: gulik34 » ndz 31 lip, 2011

Czy idzie coś zrobić z gaźnikiem żeby się lepiej wkręcał na obroty nie chciałbym narazie kupywać lepszego gaźnika

Pojemność mojego quada 110cm3

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: pytanie do gaźnika

Post autor: Marines » ndz 31 lip, 2011

Pytanie jest zwrócone do gaźnika, w prawdzie nie jestem gaźnikiem ale odpowiem:
Odpowiednia regulacja gaźnika to podstawa, ae zapłon ma tu kluczowe znaczenie i myślę, że będzie ciężko osiągnąć wynik jak w sportowych wozach, czy motorach 2T
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

szczurek10
Quad:: na razie bashan 200
Imię: Przemek

Post autor: szczurek10 » wt 02 sie, 2011

Witam, mam takie pytanko :)
dziś zauważyłem że z gaźnika leje się paliwo (zaznaczone na zdjęciu) co zrobić aby się nie lało >??
Załączniki
1.jpg
1.jpg (7.19 KiB) Przejrzano 1784 razy

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Post autor: Marines » wt 02 sie, 2011

Zapewne masz filtr stożkowy i nie masz filtra paliwa (lub masz oryginalny) Gaźnik prawdopodobnie wymaga czyszczenia, zawiesił się pływak. zobacz czy jak zakręcisz tę śrubkę na dole (zaraz jak kończy się narysowany przez Ciebie prostokąt) to czy będzie przelewał u góry.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

szczurek10
Quad:: na razie bashan 200
Imię: Przemek

Post autor: szczurek10 » śr 03 sie, 2011

rozebrałem gaźnik przeczyściłem i wszystko już git :D

Filtr paliwa ( nie mam bo stary już nie był do użytku, kupiłem nowy i się z niego lało ;/ , kupie gdzieś na dniach :) )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”