suzuki vinson 500

Tematy, które były już wcześniej na forum, albo tematy nieaktualne...
Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

suzuki vinson 500

Post autor: jarecki13 » śr 20 lip, 2011

chcę kupić suzuki vinson 500 z tego co wiem to jest wystarczająco silny qład żeby wskoczyć na tylne koła ten co jest upatrzony raczej nie da rady ma małe opony czy to może byc powód tego. Prawdopodobnie qład był topiony czy ma to wpływ na moc silnika. Jest jeszcze kilka spraw typu przy odpalanu słychać dziwny dzwiek nie wiem czy to rozrusznik czy silnik tak samo przy gaszeniu.Nie działa pomiar prędkości reszta na wyświetlaczu chodzi . Nie można wbić biegu parkingowego nie wiem cz sie linka nie zapiekła.qład wygląda tak http://moto.allegro.pl/suzuki-lft500-vi ... 68485.html

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: suzuki vinson 500

Post autor: Marines » śr 20 lip, 2011

Dlaczego piszesz trzeci raz to samo!? Były 2 tematu, jest jeden, gdzie Ci odpowiadają. Chyba wystarczy.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » śr 20 lip, 2011

bo dzisiaj byłem go zobaczyć i wiem co mu dolega wiec się pytam w innym dziale.

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Post autor: Marines » czw 21 lip, 2011

Nie bierz go w ogóle pod uwagę. Topiony sprzęt niestety potafi się odwdzięczyć i utopić w długach :P Przy tej cenie nie warto pchać się w takiego quada..
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » czw 21 lip, 2011

oki dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
maciek_k
Kontakt:

Post autor: maciek_k » pt 22 lip, 2011

Widzę, że sprzęt zarejestrowany w Myszkowie, może to sprzęt po Markusie :). Jeżeli jesteś zainteresowany Vinsonem, to ja mam na sprzedaż:
http://otomoto.pl/suzuki-vinson-M2662306.html

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » sob 23 lip, 2011

jarecki13 pisze:bo dzisiaj byłem go zobaczyć i wiem co mu dolega wiec się pytam w innym dziale.
a dlaczego nie w tym w którym zacząłeś cały wątek http://quadzik.pl/forum/post74766.html#p74766 najlepiej naśmiecić, kolega Marines już dwa razy cię upomniał ja robię to trzeci i ostatni :evil:

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » sob 23 lip, 2011

A jak oceniasz stan tego vinsona co pokazałem, powiem tylko tyle ze myślałem ze ma wystarczająca moc zeby wskoczyć na tylnie koła ale ten chyba nie da rady :) a co do twojego to jest oki już go oglądałem tylko cena wysoka w porównaniu do co oglądałem a powiem tylko tyle ze zszedł mi z ceny i to dużo

Awatar użytkownika
maciek_k
Kontakt:

Post autor: maciek_k » sob 23 lip, 2011

Vinson na lekkich kołach, bez wyciągarki przy odpowiednim balansowaniu ciałem wejdzie na tylne koła. Z Mud Liteami i wyciągarką bardzo bardzo ciężko go poderwać (chyba, że masz kogoś z tyłu lub gdy staniesz na tylnym bagażniku) ale to jest quad przeprawowy, nie służy do stuntu :)
Jeżeli to quad po Markusie tak jak pisałem wcześniej, to sporo przeżył, ale cena jest bardzo niska, więc nie ma sensu wybrzydzać. Vinson jest bardzo prostą i twardą maszyną a części do niego są stosunkowo tanie.

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » sob 23 lip, 2011

Chłopak mieszka w szczekocinach blondyn(miły i uprzejmy). Tylko meczą mnie te snorkle pewnie był topiony i dużo rzeczy jest do wymiany w nim klocki ,licznik ,prawdopodobnie pas napędowy, plastiki trzeba porobic nie wiem czy przypadkiem płyn chamulcowy nie wycieka bo pojeździłem trochę i zapadł się chamulec , po sprawdzeniu co sie dzieje zobaczyliśmy że płynu nie ma , a i najważniejsze jest to że przy odpalaniu słychac w rozruszniku dziwny dzwięk, ale on mówi że to jakiś żąbek i że to nic się nie stanie, tak samo przy wyłączaniu tez słuchać dziwny dzwięk wiec nie wiem czy się opłaca trochę trzeba w niego włożyć żeby go doprowadzić do stanu właściwego. a i predkości nie rozwija wielkiej bynajmniej mi sie tak wydaje ale to może wina tych małych opon

ODPOWIEDZ

Wróć do „Śmietnik”