Co sądzicie o tej hondzie TRX 420 RANCHER
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Co sądzicie o tej hondzie TRX 420 RANCHER
Potrzebna mi jest opinia tego qłada jaka moc ,czy da rade postawić go na tylnie koła czy cena jest odpowiednia.Powiem tylko tyle ze nie ma homologacji ale ma reztę papierów takich jak ksiązka serwisowa umowa sprzedaży i coś tam jeszcze http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/show ... abNumber=1.
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Re: Co sądzicie o tej hondzie TRX 420 RANCHER
Szukaj quada, który ma homologację i dokumenty potrzebne do rejestracji. Przy tej cenie MUSI je mieć. Bez sensu kupować quada, którym nigdzie nie pojedziesz. Zobaczysz, jak znajdziesz ludzi, którzy mają zarejstrowane maszyny i śmigają w dalekie terenowe trasy, to będzie Ci łyso, że nie możesz, albo że musisz trząść portkami o jazdę bez tablic.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
- Marines
- Moderator
BTW. Polecam pisać w jednych z tematów jakiego quada wybrać, bo jak będziesz tworzyć osobny temat dla każdej znalezionej maszyny to można będzie się pogubić 

"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
oki też tak myśle z tom homologacją.
- Marines
- Moderator
Nie ma sensu kupować quada bez homolki, tym bardziej przeprawówki. o ile ośka może być do polatania po torze, o tyle przeprawówką śmiga się dalej z ludźmi, bo samemu z błota quada wyciągać nie jest fajnie :p
- palig1
- Quad:: KTM 525 i Honda
- Imię: Wojtek
Marines pisze:Nie ma sensu kupować quada bez homolki, tym bardziej przeprawówki. o ile ośka może być do polatania po torze, o tyle przeprawówką śmiga się dalej z ludźmi, bo samemu z błota quada wyciągać nie jest fajnie :p
A ja sądzę inaczej.

Uważam, że homologacja w quadzie nie jest konieczna, ja jeżdżę tak 3 lata i do tej pory nie miałem żadnych problemów.

Miałem taką Honde bez homologacji i nie moge powiedzieć złego słowa o tym quadzie. Myślę, że nie ma lepszej maszyny na zaczęcie quadowania. Na początek moc wystarczy, zawieszenie jest miękkie, czasem aż za miękkie, super skrzynia. W quadzie wystarczy jedynie wymieniać olej i lać paliwo, ja przez 2 lata ciężkiej eksploatacji nie robiłem nic. Co do jazdy na tyle to nie jest to łatwe ale wykonalne( jeżeli zależy Ci tylko na tym kupuj ośke).
Ten model, który podałeś w linku nie ma 4x4, a bez tego kupno tego quada traci sens, ja szukałbym tylko 4x4 (które zawsze można rozłączyć)

Jesteś z okolic Jury? Umów się z nami na wspólną jazdę!
http://www.enduro-jura.czo.pl
http://www.enduro-jura.czo.pl