Quad do 2500

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
macikiw2

Quad do 2500

Post autor: macikiw2 » czw 14 lip, 2011

Chciałbym sobie kupić quada tak max do 2500zł . Wiem że jest to mała kwota jak na quada , ale to będzie mój pierwszy quad .
Widziałem że takiego 110-125 to można kupić w tych cenach , tylko jak już to jakiego wybrać ? Nie chciałbym żebym kupił jakiegoś pierwszego lepszego i mi się rozwalił po kilku dniach jazdy . Quad może być używany .Poradzicie coś w związku z tym (mam 14 lat ) .

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: Quad do 2500

Post autor: Marines » czw 14 lip, 2011

Szukaj quada firmy SMC, np. SMC Barossa, SMC RLX:
http://otomoto.pl/barossa-inny-smc-M2687030.html
Powiem Ci, że nic lepszego nie znajdziesz. Quady są tajwańskie, ale jakościowo 100% lepsze niż jakikolwiek Bashan. Ewentualnie zwróć uwagę na chińskie 150ccm, bo tam jest przekładnia CVT (nie ma biegów) i nie ma się co zepsuć.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » czw 14 lip, 2011

Na 110 i 125 w ogóle nie zwracaj uwagi. Te quady to jakaś pomyłka.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."

macikiw2

Post autor: macikiw2 » czw 21 lip, 2011

A za 3tysiące kupie jakiegoś quada tylko żeby to nie był chińczyk ?

Awatar użytkownika
bawidamek77
Quad:: Polaris Sportsman 850 xp
Imię: Damian

Post autor: bawidamek77 » czw 21 lip, 2011

Chińczyk czy tajwańczyk i tak zaraz się rozlecą. Podzbieraj trochę kasy i jakaś markowa używka lecz i tu trzeba być ostrożnym.

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » czw 21 lip, 2011

Kolego, nie każdego stać na polarisa. Każdy swoje chwali. Masz swój krąg - w nim się obracaj. My oscylujemy tu w granicach 3k. Za tę kwotę dostanie SMC Barossa, którym będzie się długo cieszył i którym będzie poruszał się bezawaryjnie. Nie myśl, że wszystko co chińskie i tajwańskie jest shitem. SMC, to dobry, tajwański quad, którym miałem okazję jeździć i którego ma mój kolega. Quad nie ma łatwo, nie jest w ogóle szanowany, jeździ na oleju samochodowym mimo to skrzyna i sprzęgło działają jak należy, już od ponad 3 lat katowania.

Awatar użytkownika
bawidamek77
Quad:: Polaris Sportsman 850 xp
Imię: Damian

Post autor: bawidamek77 » czw 21 lip, 2011

A czy ja w swoim wątku chwaliłem Polarisa a że jest wyku..wisty to inna sprawa, taki jest fakt. Skoro ktoś zadał pytanie ja podsunąłem swoją sugestię wcale nie wyróżniając tu Polarisa i nie sugerowałem kupna quada za kolosalną sumę ale jeśli te quady są rzeczywiście takie dobre to zastanawiam się po co wydałem 50 kółek za Polarka jak mogłem kupić sobie z 3000 zabawkę. Czy ty jeszcze się nie przekonałeś że chiński to jest dobry ale ryż!!! Mam wielu kolegów którzy chcieli pokazać że stać ich na quada i właśnie coś takiego kupili i powiem ci że na okrągło jeżdżą ale myszką po stole i szukają części na allegro. pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » czw 21 lip, 2011

Nie chwalę chińskich quadów, bo niestety masz rację, że dużo z nimi zabawy. Mówię o konkretnym TAJWAŃSKIM i sprawdzonym modelu :) Sam się dziwię, że daje radę przeżywając takie katusze. Oczywiście nie ma jakości Yamahy, ale jest wystarczający by móc czerpać radość z jazdy, a nie napraw. Myślę, że z powodzeniem może konkurować z blasterem (zaadoptowana rama), bo nie ma tak paliwożernego silnika.

macikiw2

Post autor: macikiw2 » śr 03 sie, 2011

Znalazłem serwis w mojej okolicy który sprzedaje sprowadzane z zagranicy i używane Quady (Japończyki) . Znajomy 3 lata temu kupił od nich Honde 450CC i do tej pory tylko wymieniał łożyska i świece.(cena za ile to kupił to 4,5tyś.) .. Niedługo wybiorę się tam i zobaczę jakie mają oferty . Podobno 250CC(Japończyka) kupi się za 2-3tyś . Jednym minusem jest to że nie można będzie tego zarejestrować .

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » śr 03 sie, 2011

Szukaj, rób zdjęcia, spisuj nazwy i dziel się z nami. Na pewno coś doradzimy :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”