Quad do lasu, używka
Quad do lasu, używka
Witam,
chciałbym kupić quada oczywiście używanego.
Miałbym nim jeździć po lesie, nic profesjonalnego... chodzi o hobby.
Zawsze jeździłem na quadach, ale miałem przerwę i mam zamiar znowu kupić.
Mam 18 lat, wysokość 180 cm, waże 75 kg
Interesowałby mnie quadzik o pojemności 200, 250 cm3, którego nie musiałbym pchać pod górę.
Jest wiele tematów na ten temat ale żaden w szczególny sposób mi nie pomógł.
Tak jak już mówiłem, miałbym nim jeżdzić po drogach, ale najbardziej po lesie... małe wzniesienia, pagórki, trosze błotko więc myśle że na poczatek wystarczy ta pojemność silnika. ( Rybnik )
Chciałbym na niego wydać 5000 tyś ( max 6000 tyś przy dobrych wiatrach! )
Dzięki za szczerze i poważne odpowiedzi. Z góry dzięki!
chciałbym kupić quada oczywiście używanego.
Miałbym nim jeździć po lesie, nic profesjonalnego... chodzi o hobby.
Zawsze jeździłem na quadach, ale miałem przerwę i mam zamiar znowu kupić.
Mam 18 lat, wysokość 180 cm, waże 75 kg
Interesowałby mnie quadzik o pojemności 200, 250 cm3, którego nie musiałbym pchać pod górę.
Jest wiele tematów na ten temat ale żaden w szczególny sposób mi nie pomógł.
Tak jak już mówiłem, miałbym nim jeżdzić po drogach, ale najbardziej po lesie... małe wzniesienia, pagórki, trosze błotko więc myśle że na poczatek wystarczy ta pojemność silnika. ( Rybnik )
Chciałbym na niego wydać 5000 tyś ( max 6000 tyś przy dobrych wiatrach! )
Dzięki za szczerze i poważne odpowiedzi. Z góry dzięki!
Re: Quad do lasu, używka
Jeśli nie będziesz brał udziału w jakichś przeprawach to rozejrzyj się za lucky starem 250, ale jeśli będziesz wolał coś sportowego to blaster 200.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
OFF-ROAD sztuka topienia pieniędzy w błocie.
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Blaster jak dla nie to zła propozycja, bo kolega jest duży, a quad nie. Poza tym pali krocie i potrzebuje częstych remontów. Ale jak pisał Jachaś: Lucky Star 250. Od siebie dorzucę: SMC Barossa 250. Za ok 5k można dostać dobry rocznik, w ładnym stanie i zarejestrowany.
Ostatnio zmieniony pn 18 lip, 2011 przez Marines, łącznie zmieniany 1 raz.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
ja sam używałem LSa i to dobry wybór
Dzięki bardzo... Mam nadzieję że na początek nie zabraknie mocy Spróbuje czegoś poszukać
mocy nie zabraknie.
Ma reduktor co się rzadko zdarza a to bardzo duży plus. Możesz spokojnie przyczepę 500 kg
Ma reduktor co się rzadko zdarza a to bardzo duży plus. Możesz spokojnie przyczepę 500 kg
Mam jeszcze jedno pytanie? Dlaczego Blaster 200 idzie dostać taniej niz LS, LS tylko 18 KM a Blaster powyżej 20KM?
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Trochę głupie pytanie. :] Blaster wymaga więcej czułości, więcej pali i często est skatowany i wymaga wymiany tłoka z pierścieniami. LS jest w miarę bezobsługowy. :] Naprawdę polecam albo LS albo Barossę
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
No jeżeli LS lub Barossa są mało awaryjne to jest to super plus na ich strone, tylko jezdzic.
A moze macie jakies stronki/forum gdzie jest dużo ogłoszeń quadów? Oprocz allegro/quadzik.pl?
A moze macie jakies stronki/forum gdzie jest dużo ogłoszeń quadów? Oprocz allegro/quadzik.pl?
Podstawowa sprawa
Blaster to dwusuw a dwusuwy zawsze są silniejsze.
2. jakie roczniki ? bo podejrzewam że porównujesz starego blastera z w miarę nowym LSem
Blaster to dwusuw a dwusuwy zawsze są silniejsze.
2. jakie roczniki ? bo podejrzewam że porównujesz starego blastera z w miarę nowym LSem