Shineray stxie 250 problem wyciek paliwa z gaźnika

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
misiek1234

Shineray stxie 250 problem wyciek paliwa z gaźnika

Post autor: misiek1234 » ndz 10 lip, 2011

Witam!!! mam taki problem , wczoraj kiedy zostawiłem quada na chwile w garażu zobaczyłem plamę paliwa pod nim, zauważyłem że kiedy odkręcam kranik cieknie mi z gumowej rurki która znajduje się na dole gaźnika ( chyba to jest przewód przelewowy) kiedy go zatkałem leciało z górnej części gaźnika i nie wiem dlaczego co sie mogło stać dołączam zdjęcie gaźnika z zaznaczonymi wyciekami.
Załączniki
gentos1.JPEG

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: Shineray stxie 250 problem wyciek paliwa z gaźnika

Post autor: Marines » ndz 10 lip, 2011

Misiek, prawdopodobnie masz zabrudzony gaźnik. Musisz go przeczyścić,, zwracając szczególnie uwagę na pływak który pod wpływem brudu zapewne się zaciął. Przy czyszczeniu zapamiętaj ile obrotów była wkręcona śruba składu mieszanki i obrotów by później się nie bawić. :) Profilaktycznie załóż też filtr paliwa i wyczyść powietrza. Pozdro
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

misiek1234

Post autor: misiek1234 » pn 11 lip, 2011

Dzięki za szybką odpowiedź, a więc zdemontowałem gaźnik, rozkręciłem wyczyściłem i przedmuchałem, wycieku nie ma jak stoi z odkręconym kranikiem dopiero w czasie jazdy następuje lekki wyciek z tego wężyka na dole. Co robić??:(

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » pn 11 lip, 2011

Lekki wyciek ma prawo być. możesz pobawić się składem mieszanko bo możne dostawać za dużo paliwa. Tylko zapamiętaj ustawienie, a później kręć. Im mocniej wkręcone tym więcej paliwa a mniej powietrza. Po prostu trochę wykręć śrubkę, o jakąś 1/4 obrotu
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."

misiek1234

Post autor: misiek1234 » wt 12 lip, 2011

Znowu zaczęło lecieć ale dowiedziałem się z internetu że trzeba podgiąć blaszke przy pływaku i przestanie lecieć, i tak też zrobiłem ale nie nie wiem czy nie za mocno, wycieku już nie ma quad chodzi dobrze ale zauważyłem że kiedy stoi odpalony na luzie i nagle odkręcę mu manetkę na maxa to quad gaśnie, w czasie jazdy tego nie ma, czy tak powinno być?? ( kiedy odkręcam manetkę płynnie quad chodzi normalnie)

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » wt 12 lip, 2011

Tak jak mówiłem, zmniejsz mu ilość paliwa w mieszance.

viper200
Quad:: viper magnum 200
Imię: Arek

Post autor: viper200 » pn 08 sie, 2011

sory ze odnawiam temat ale którasróbka sie zmniejsza ilosc paliwa bo mam podobny problem?

kemorim89
Quad:: shineray 250
Imię: Romek

Post autor: kemorim89 » wt 13 gru, 2011

Witam. Podepne sie pod temat lecz z innym pytaniem. wybaczcie bo jestem nowy i nie wiem jak dac nowy temat.
Mianowicie mam pytanie w ktora strone powinien dmuchac wentylator w quadzie shineray 250 chlodzonym powietrzem? Czy w strone cylindra czy w strone przodu quada bo u mnie w nowym quadzie dmucha w strone przodu jak dla mnie to dziwne. czy wszystkie tak maja shineraye

Awatar użytkownika
waldik32
Quad:: Bombardier DS650 Baja
Imię: Waldi

Post autor: waldik32 » śr 21 gru, 2011

Wentylator musi dmuchać na chłodnice !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”