Wykryto narzędzie do blokowania reklam: Nasza stronie istnieje dzięki wyświetlaniu specjalnych treści dla użytkowników. Rozważ wyłączenie blokowania reklam.
Tłumik dodaje dźwięku. Jeśli odczuwasz wzrost mocy to będzie to raczej subiektywne odczucie, efekt placebo. Koni raczej mu nie przybędzie, a mogło i ubyć. Takie są te tłumiki, nie zawsze idzie w parze. Zobacz ile kosztują drogie np. Leo Vince. Pozdrawiam
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
Czyli z wzrostu mocy raczej nici ale dla czego miało by mu ubyć mocy, przecież nowy tłumik to przelotówka, a seria była z jakimiś siteczkami, katalizatorem.
Wiem że tłumiki typu FMF, HMF itp... są bardzo drogie cena od 1 tys. zł do 3-3,5 tys. zł
Nie siedzę w tym aż tak, ale wydech to jedna z ważniejszych rzeczy. Po coś są wszystkie te rzeczy by spaliny nie wydostawały się za szybko. Gdyby samo wybebeszenie dawało dużą dawkę mocy, to w sporcie jeździliby bez tłumików
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
Tzn. trochę racji masz, ale z drugiej strony te tłumiki basowe, sportowe są lepsze od seryjnych bo kto przerabia quada na jakieś zawody to w pierwszych rzeczach które przerabia, wymienia jest tłumni k
Tak, ale nie na bassowy. Tłumiki wysokich półek mają tak przerobiony wylot by quad zyskał na mocy. To co innego niż wywalenie katalizatora z chińskiej puchy
No tak, ale różnica mocy jest dość odczuwalna, do górek gdzie dawnej jechałem na 2 biegu teraz mogę spokojnie wrzucać 3 bieg, a na starym tłumiku nie było o tym mowy