Pomóżcie!!! jaką YAMAH-e 450 wybrać??
Pomóżcie!!! jaką YAMAH-e 450 wybrać??
Witam wszystkich. Mam problem , a mianowicie planuje kupić YAMAHA 450 tylko niewiem z jaiego rocznika są najlepsze i boje się, że quady szybko ulegają eksploatacji znaczy mniej wiecej na ile lat ( albo km ) są one przeznaczone? Proszę o pomoc napaleńców, którzy maja taki sprzęcior. Wielkie dzięki... Pozdro...
Wiitaj yogi
a dlaczego akurat Yamaha kolego ?
zadzwoń pogadamy lub napisz na PW
pozdrrawiam
Irek
www.bushpig.pl
a dlaczego akurat Yamaha kolego ?
zadzwoń pogadamy lub napisz na PW
pozdrrawiam
Irek
www.bushpig.pl
.:GALEON:.
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Bo Yamaha jest najlepsza i tyle...
A tak na poważnie, to jak kupowałem w 2005 roku swoją 450-tkę Yamahy, to również zastanawiałem się nad innymi rozwiązaniami... Ale ja z założenia chciałem startować w zawodach i porozmawiałem trochę z zawodnikami i okazało się że 95% startujących quadów to Yamahy YFZ 450... Wytłumaczono mi wtedy jeszcze jedną ważną rzecz - jak mi się coś posuje jakaś część na zawodach to jest o wiele wieksze prawdopodobieństwo, że któryś z zawodników może mieć taką część w zapasie i może mi ją pożyczyć, a np. do Hondy TRX 450 niestety nikt mi nie pożyczy bo będzie 1 albo 2 sztuki...
Ja swoją czarnulką przelatałem półtora sezonu na zawodach i wtedy padł mi silnik - ale nie miałem od nowości nic przerabianego w silniku. Wiem że zawodnikom, którzy mieli tuningowane silniki, to quady padały nawet po 1 czy 2 zawodach...
Ja zrobiłem remont silnika (wymieniłem wszystkie części poza skrzynią biegów) i do dziś śmigam na tym quadzie...
Z tego co pamiętam to wymieniłem dodatkowo małą zębatkę i regularnie robiłem przeglądy.
A tak na poważnie, to jak kupowałem w 2005 roku swoją 450-tkę Yamahy, to również zastanawiałem się nad innymi rozwiązaniami... Ale ja z założenia chciałem startować w zawodach i porozmawiałem trochę z zawodnikami i okazało się że 95% startujących quadów to Yamahy YFZ 450... Wytłumaczono mi wtedy jeszcze jedną ważną rzecz - jak mi się coś posuje jakaś część na zawodach to jest o wiele wieksze prawdopodobieństwo, że któryś z zawodników może mieć taką część w zapasie i może mi ją pożyczyć, a np. do Hondy TRX 450 niestety nikt mi nie pożyczy bo będzie 1 albo 2 sztuki...
Ja swoją czarnulką przelatałem półtora sezonu na zawodach i wtedy padł mi silnik - ale nie miałem od nowości nic przerabianego w silniku. Wiem że zawodnikom, którzy mieli tuningowane silniki, to quady padały nawet po 1 czy 2 zawodach...
Ja zrobiłem remont silnika (wymieniłem wszystkie części poza skrzynią biegów) i do dziś śmigam na tym quadzie...
Z tego co pamiętam to wymieniłem dodatkowo małą zębatkę i regularnie robiłem przeglądy.
Póki co quadowa emeryturka :)
Weź pod uwagę Honde TRX 450ER.
Z tego, co wiem to są obniżki w salonach na rocznik 2006.
Osobiście jeżdżę 450 (co prawda R) z 2004r. i jedyne awarie
wynikały z "prowizorki" w tuningu, którego dokonał poprzedni właścicel.
Ja poleciłbym Hondę. Jest mniej wypromowana, niż Yamaha,
ale na pewno nie gorsza (wg mnie lepsza).
Sądze, że w razie awarii z częściami nie powinno być problemu.
Sorki za lekki off-topic, ale warto też spojrzeć w stronę Hondzi.
Z tego, co wiem to są obniżki w salonach na rocznik 2006.
Osobiście jeżdżę 450 (co prawda R) z 2004r. i jedyne awarie
wynikały z "prowizorki" w tuningu, którego dokonał poprzedni właścicel.
Ja poleciłbym Hondę. Jest mniej wypromowana, niż Yamaha,
ale na pewno nie gorsza (wg mnie lepsza).
Sądze, że w razie awarii z częściami nie powinno być problemu.
Sorki za lekki off-topic, ale warto też spojrzeć w stronę Hondzi.
Pozdrawiam Mikołaj
Generalnie tak jak pisałem.
Jedyna awaria (pierścieni) spowodowana była dziurawym filtrem powietrza.
Jazda to po prostu bajka...
Jedyne, co mnie razi w 450ER, to to, że ma jedynie elektryczny starter.
Patrzyłeś na ceny rocznika 2006?
Zawsze można sprowadzić z USA (taniej).
Ja bym brał Hondzie, ale patrz na moją wypowiedź przez palce,
bo jestem wielkim sympatykiem Hondy.
Jedyna awaria (pierścieni) spowodowana była dziurawym filtrem powietrza.
Jazda to po prostu bajka...
Jedyne, co mnie razi w 450ER, to to, że ma jedynie elektryczny starter.
Patrzyłeś na ceny rocznika 2006?
Zawsze można sprowadzić z USA (taniej).
Ja bym brał Hondzie, ale patrz na moją wypowiedź przez palce,
bo jestem wielkim sympatykiem Hondy.
Pozdrawiam Mikołaj
o yfz 450
witam wszystkich quadowiczów mam na imię miko mam 13 lat 162cm wzrostu i waże 42kg. Prosze was o pomoc . Szukam dla siebie quada sportowego do max. 15 tys. zł. Musi byc : bezawaryjny, szybki, ( może być troche trudny w opanowaniu). Najlepiej gdyby była to jakaś yamaha , ale inne propozycje też rozważe. Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!
-
- Quad:: ...
- Imię: Karol
- Kontakt:
Re: Pomóżcie!!! jaką YAMAH-e 450 wybrać??
Yamaha Raptor 350
Takich 2-óch, jak nas 3-ech, niema ani 1