Pomoc w wyborze quada !!!!!

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Zajac1444

Pomoc w wyborze quada !!!!!

Post autor: Zajac1444 » czw 14 kwie, 2011

Witam wszystkich ..
Jestem początkujący i chciałem zacząc przygodę z quadami chciałbym poradzić sie waszej opini budżet jakim dysponuje to gdzieś do 9000 tyś myślałem o quadzie używanym albo yamaha raptor 350 albo suzuki ltz 400 bardzo proszę o pomoc w wyborze i doradzeniu ..
POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
palig1
Quad:: KTM 525 i Honda
Imię: Wojtek

Re: Pomoc w wyborze quada !!!!!

Post autor: palig1 » czw 14 kwie, 2011

Z tej dwójki to raczej LTZ, chłodzony cieczą i lepszy zawias. Raptor 350 w serii jest bardzo wąski (jak wszystkie quady tego segmentu, ale ten chyba najbardziej), ale zawsze można dokupić dystanse, które go poszerzą. Możesz też jeszcze pomyśleć o TRX 400 ex, lub Arctic Catach i Kawasaki, które są identyczne z Suzą, a zazwyczaj trochę tańsze.

Ogólnie co do tych quadów to mocy Ci nie zabraknie, a koszty eksploatacji ograniczają się do minimum.

Pewnie Ruszko zaraz zabierze głos w sprawie jaka to LTZa fajna. :mrgreen:
Jesteś z okolic Jury? Umów się z nami na wspólną jazdę!
http://www.enduro-jura.czo.pl

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » pt 15 kwie, 2011

LTZa jest fajna i będę tak nadal twierdził :)
Do 9 tyś nawet nie szuka LTZy bo kupisz jakiś shit.
Albo dołóż albo kup tak jak Ci kolega wyżej napisał, wąskiego, ze słabszą zawiechą słabszego Raptora.
Decyzja należy do Ciebie.

Pamiętaj, że założenie dystansów osłabia oś, a założenie dystansów z przodu wytłucze Ci końcówki i ręce.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Zajac1444

Post autor: Zajac1444 » sob 16 kwie, 2011

Dzieki a mam jeszcze pytanko ile bym musiał mieć kasy zeby kupić gdzieś dobrego tego LTZ bo ja nei chce jeżdzic czy brać udziału w jakiś zawodach tylko chce sobie posmigać po lasach i moze raz na jakiś czas wyskoczyć na tor przejechać parę kółek ?????

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ruszko » sob 16 kwie, 2011

z 12-14 tyś.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!

Zajac1444

Post autor: Zajac1444 » sob 16 kwie, 2011

ok ej a co mógłbyś powiedzieć o polarisie predator 500 tak gdzieś rok 2003 ???? kupił bym do 10000 tyś

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ruszko » sob 16 kwie, 2011

2003 rok to 8 - letni quad. Przy takiej pojemności te quady często są już podjechane, trzeba by było sprawdzić stan na miejscu.

Awatar użytkownika
palig1
Quad:: KTM 525 i Honda
Imię: Wojtek

Post autor: palig1 » sob 16 kwie, 2011

A jeszcze warto dodać, że za części do Polarisa trzeba nieźle zapłacić. :|
Kolega miał takiego Predatora i musiał go sprzedać, bo nie wyrabiał na części, potem kupił LTZ i był zadowolony.

Te 7 czy 8 lat to kupa czasu, lepiej dołożyć kilka tysi i mieć w miare pewny sprzęt. ;)
Jesteś z okolic Jury? Umów się z nami na wspólną jazdę!
http://www.enduro-jura.czo.pl

Zajac1444

Post autor: Zajac1444 » ndz 17 kwie, 2011

Chciałem spytać jeszcze np bo patrzyłem na allegro tak do 11 tyś na yamahy i zainteresowała mnie ta http://allegro.pl/otomoto-yamaha-yfz-45 ... 94803.html
jest kilka np też raptorów 660 tylko nie wiem czy to sie wogóle jeszcze cos na tym naciesze bo moze być okazja i moze być dobry stan a mozę też ktoś opisywac jakieś cuda o niej a on już sie ledwo trzyma da sie to jakos prześwietlić ?????

kawa11
Quad:: był g700 jest can am 1000 i co dalej?
Imię: fajne

Post autor: kawa11 » wt 27 gru, 2011

yamaszka to dobry sprzęcik na tor ! i nie zabardzo dla początkujących ale jak kumasz o co chodzi z quadami to sobie poradzisz. na twoim miejscu brał bym yamahe albo suzuki.
:I love YAMAHA: & :I love CAN-AM:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”