Witam!
Posiadam Quada Magnus Viper 150.
Od jakiegoś czasu posiadam problem:
Odpalam quada wyjeżdżam z garażu pojeżdżę około 5min i quad zaczyna się dławić i gaśnie tłumik po 5 minutach jazdy jest okropnie gorący silnik również ale nie aż tak ,gdy odczekam 15/20 min quad znowu odpala a po 5 minutach to samo
Wiele mechaników radziło mi wymienić Moduł Zapłonu , po wymianie modułu nic się nie poprawiło ):
Bardzo proszę o pomoc.
Serdecznie pozdrawiam!
Quad 150 , Pomocy
- waldik32
- Quad:: Bombardier DS650 Baja
- Imię: Waldi
Re: Quad 150 , Pomocy
Kolego gaźnik do czyszczenia. Miałem ten sam problem tylko w większym gadzie. W komorze pływakowej był syf, który przy jeździe poruszał się z benzyną i w którymś momencie gdy dawałem ognia, to syf był zasysany przez dyszę główną i blokował przepływ paliwa. przedmuchaj też wszytskie dysze i sprawdź stan membrany podciśnieniowej która podnosi zawór iglicowy (o ile takie jest przyjęte rozwiązanie w Twoim gaźniku). Jak to nie pomoże, to szukaj przyczyny w elektryce. Pozostaje jeszcze do sprawdzenia cewka wysokiego napięcia która daje iskrę na świece. ogólnie zapłon łatwo jest sprawdzić za pomocą lampy stroboskopowej. Ja w ten sposób wyeliminowałem problem z elektryką i faktycznie pomogło to w zlokalizowaniu usterki.
Aha, no i przede wszytskim wymień świece zanim będziesz dalej szukał.
Aha, no i przede wszytskim wymień świece zanim będziesz dalej szukał.