laik pyta
laik pyta
Witam
Chciałbym zacząć przygodę z quadami, interesuje mnie tylko przeprawowy, 4x4, dwuosobowa, z homologacja, dobrze żeby miał wyciągarkę i hak, ewentualnie ile by kosztowało założenie wyciągarki i haka. mieszkam w Myszkowie chciałbym sie dowiedzieć gdzie w okolicy są jakieś serwisy. jakiego quada polecacie?? dodam ze jeździłem na quadzie możne 2 razy, mam ok. 180 cm wzrostu i ważę 75 kg. w tym roku będę robić prawo jazdy kat. B. ile kosztuje eksploatacja takiego quada. cenowo do 15 tys.
pozdrawiam
Chciałbym zacząć przygodę z quadami, interesuje mnie tylko przeprawowy, 4x4, dwuosobowa, z homologacja, dobrze żeby miał wyciągarkę i hak, ewentualnie ile by kosztowało założenie wyciągarki i haka. mieszkam w Myszkowie chciałbym sie dowiedzieć gdzie w okolicy są jakieś serwisy. jakiego quada polecacie?? dodam ze jeździłem na quadzie możne 2 razy, mam ok. 180 cm wzrostu i ważę 75 kg. w tym roku będę robić prawo jazdy kat. B. ile kosztuje eksploatacja takiego quada. cenowo do 15 tys.
pozdrawiam
Re: laik pyta
jak dobrze poszukasz to kupisz g660 to jest naprawde super sprzęt nie zniszczalny co do wciągarki to ceny są różne często jak kupujesz gada to już jest a jak nie ma to jakieś 1000zł to juz coś dobrego sie kupi a co do ekspolatacji to niestety jest drogie hobby
a ile mniej więcej wychodzi rocznie koszt eksploatacji?? a cena założenia haka?
nie da sie powiedzieć dokładnie ile zależ jak bedziesz katował gada i czy troche sam porobisz przy nim czy tylko serwis a koszt haka to max 100zł
a co ile średnio trzeba wymieniać części zawieszenia, klocki, inne elementy i ile to kosztuje?? przyjmując ze będę go katował w granicach rozsądku.
nie da sie powiedzieć co ile takie jak oleje to co 1000km litr oleju do silnika kosztuje około 30zł a do mostów 10zł jakiś swożen około 80zł klocki na jedno koło 30-100zł przegób około 500zł jakieś simeringi 15zł łożysko koła 90zł
Dzięki za informację. Teraz przynajmniej wiem na co zwracać uwagę.
Ja liczę średnio że jeden dzień wyjazdu to ok 150 PLN.
Paliwo + eksploatacja razem. Powinieneś wiedzieć że co 1000 km wymiana oleju ok 150PLN, mniejwięcej co 1000 klocki ok 250PLN co 2000 wymiana oleju w dyfrach ok 30PLN. co 3000 do 5000 km wymiana opon 1300 PLN
do tego mnóstwo bieżącej roboty i drobnych wydatków jak smarowanie kalamitek czyszczenie, konserwacja itp Ale jak to kiedyś policzyłem do średnio wychodzi 150 PLN jeden dzień śmigania (ok 150 km)
Paliwo + eksploatacja razem. Powinieneś wiedzieć że co 1000 km wymiana oleju ok 150PLN, mniejwięcej co 1000 klocki ok 250PLN co 2000 wymiana oleju w dyfrach ok 30PLN. co 3000 do 5000 km wymiana opon 1300 PLN
do tego mnóstwo bieżącej roboty i drobnych wydatków jak smarowanie kalamitek czyszczenie, konserwacja itp Ale jak to kiedyś policzyłem do średnio wychodzi 150 PLN jeden dzień śmigania (ok 150 km)
To takie podstawowe informacje odnośnie eksploatacji,ale oczywiście trzeba o tym pamiętać. A jeżeli chodzi o sam wybór quada,to zapraszam także do nas na Eglmotor.pl wybór jest naprawdę szeroki i chętnie doradzę.