ZIPP 200 4CROSS

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » pt 11 maja, 2007

Dzięki za propozycje, napewno było by dobrze ale biorąc pod uwagę, ze musiałbym poprowadzić cała instalacje to orginalne hamulce wyszły by mnie za drogo...

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » ndz 13 maja, 2007

chodziło mi oczywiśćie o hamulce hydrauliczne - kiepski ze mnie śpec

Blazer

Post autor: Blazer » pn 14 maja, 2007

Motyf, na hamulcach to lepiej nie oszczedzaj.... :lol:
Wszak to twoje (a moze i nie tylko) bezpieczenstwo, poza tym "wydasz raz masz na dlugi czas" :lol: Generalnie są dwie opcje:
1. Jezeli zrobisz w swoim sprzecie lepsze hamulce to bede one dzialaly prawidlowo i stwierdzisz ze tak naprawde to nie byly one Ci potrzebne bo wszystko jest w porzadku i nic sie nie stalo :D
2. Nie zalozysz lepszych hamulców dojdzie do kolizji :( (oby jednak nie)-bo zabraklo hamulcy, tobie nic sie nie stanie :D , ale quad pojdzie do remontu :( , wkurzysz sie :x i przy naprawie quada stwierdzisz :idea: ze trzeba zalozyc lepsze hamulce.
A i jeszcze swoj czas oszczedzasz bo nie musisz siedziec przy quadzie i ciagle hamulcow czyscic.

Ogolnie to wszystko tez zalezy gdzie jezdzisz, jak czesto, w jaki sposob itp. Muszisz usiasc i sie zastanowic co wyjdzie w dluzszej perspektywie taniej. No ale oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie, ja moge przedstawic tylko swoj punkt widzenia(w Zippie wymienilem hamulce na hydrauliczne i jestem zadowolony-posluchalem sie madrych ludzi) i poprzec go argumentami.
Pozdrawiam i zycze trafnej decyzji (jaka by nie byla). :lol:

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » pt 18 maja, 2007

masz racje. to nie wyj5trdzie na tyle drogo jak na to co moze się stać bez hamulców. zgodze się z Toba. ja ogólnie bardzo lubie usprawniać mojego quada i chętnie o tym pomysle. musze tylko znaleśc jakiś dobry serwis który się tym zajmie :D najlepiej taki który ma na codzień do czynienia z mocno przeprawowymi quadami.
dzięki Blazer
P.S
napisz jakies szczegóły co do swojego zastawu humulców. z jakiego quada zestaw wziąłeś? czy wszystko dobrze działa? na coś zwrócić uwagę? coś polecasz?

Z

Panowie widzę że jesteście wtajemniczeni

Post autor: Z » pt 18 maja, 2007

Jak w temacie,przerabiam sobie quada(ośka) był silnik rotax 250 2T bedzie yamaha 660 4T z motoru tenere.Chciałbym również zmienić hamulce łącznie z piastami(ze zwykłych na tarczowe),interesuje mnie aby rozstaw śrub wynosił 88mm(nie chcę zmieniać felg).Może któryś z kolegów mógłby mi jakoś pomóc(zmierzyć swój),chętnie zakupił bym taki zestaw na przód za rozsądną cene.Jeszcze jedno pytanie czy można zastosować jakiś rozdzielacz na hamulcu przednim motocyklowym aby pasował do quada(zazanaczam że kupiłem cały motor aby przeszczepić ten silnik).Roboty przy tym przeszczepie huk,przespawanie ramy,przełożenie elektryki i silnika, wyspawanie zbiornika oleju-sucha miska olejowa(w motorze zbiornik oleju znajduje się w ramie).Mam nadzieję że z waszymi podpowiedziami mi się to uda,czekam na wszelkie podpowiedzi.
Pozdrawiam Z

iras

Post autor: iras » pt 15 cze, 2007

Szanowni koledzy quadowcy poszukuję nastawów ustawienia zbieżności w Zippie200.Zaczęło przybierać mi przednią lewą oponkę.Patrząc z przodu to koło jest dołem na zewnątrz.A tam gdzie go kupiłem nic na ten temat nie wiedzą.Może ktoś to robił.Prezziguzzi a może u Was coś na ten temat wiecie?

Blazer

Post autor: Blazer » sob 16 cze, 2007

Motyf, hamulce hydrauliczne montowal mi prezziguzzi z tego co wiem to sa one od skutera. No coz spisuja sie bardzo dobrze-quad hamuje ja LS SP-250s :D . Jezeli chodzi o moje uwagi to proponuje od jakiegos firmowego quada wziac te raczki ktorymi hamujesz, bo te od skutera nie posiadaja blokady-co w quadzie jest jednak przydatne.

Awatar użytkownika
killerbudzewo
Quad:: zipp 4 cross 200
Imię: jarek

Re: ZIPP 200 4CROSS

Post autor: killerbudzewo » sob 15 lis, 2014

mam tego quada nic mi nie nawalilo jak do tej pory oprucz wymiany olejów na czas
killer

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”