Witam
Interesuje mnie zakup quada na firmę do lekkich prac leśnych (przewóz drewna przy przecince) jak również do prac gospodarczych (odśnieżanie itp). Kwota jaką chce przeznaczyć do 14 tyś. Czy musi być quad koniecznie z napędem 4x4, czy wystarczy mu 2x4? Rozumiem też, że wchodzą w grę quady z napędem na wałek a nie na łańcuch. Czy taki quad musi mieć homologację jeśli chcemy go na firmę rozliczyć czy wystarczy że jest zarejestrowany? Czytałem na forum o homologacji ale takiej informacji nie widziałem. Czy warto o taką homologację się starać w przypadku kiedy quad jej nie ma (np quady sprowadzone z USA) Jeśli ktoś z własnego doświadczenia wie to byłbym wdzięczny za udzielone info.
Pozdrawiam
Rafał
Quad na firmę do prac leśnych
- zombuss
- Quad:: ciągle szukam...
- Imię: Rafał
Quad na firmę do prac leśnych
Powoli ale do przodu
- kroolik
- Quad:: Yamaha kodiak 450cc Honda Rancher ES 350
Re: Quad na firmę do prac leśnych
Jeżeli do lasu i do odśnieżania to pasował by 4x4. Inaczej maszyna sie meczy, no i chłodzony cieczą oczywiście. co do odliczenia go czy tez wprowadzenia do firmy, to pewnie siegowy by wiedział, wydaje mi sie jednak że jest to całkiem realne, ale nie na 100%
Co do rejestracji to nie ma jej bez homologacji.
Co do rejestracji to nie ma jej bez homologacji.
"Boże, pozwól mi być takim człowiekiem za jakiego uważa mnie mój pies"
- bawidamek77
- Quad:: Polaris Sportsman 850 xp
- Imię: Damian
Re: Quad na firmę do prac leśnych
Tylko 4x4 a jeżeli ma być na firmę to rejestracja jest obowiązkowa. Mam już drugiego quada ni firmę i żeby miał być zarejestrowany na firmę to tak samo musi być i w wydziale komunikacji.