wyciek oleju z odpowietrzenia mostu
wyciek oleju z odpowietrzenia mostu
witam wszystkich , mam cf moto 500 ostatnio zauwarzyłem że po dłuższej jezdzie sączy się olej z wężyka odpowietrzającego tylny most. faktem jest że nagrzewa się on dosyć mocno i to mogła by być przyczyna , ale ilość wlanego oleju przy wymianie była prawidłowa tj.0,35 l czy miał ktoś z quadowiczów podobą sytuacje . proszę o pomoc i pozdrawiam
gazior
Re: wyciek oleju z odpowietrzenia mostu
Jak dobrze kojarzę to masz taki sam dyfer jak G660 a tam 0,35 l to stanowczo za dużo. Wrzuć fotkę dyfra.
nie mam foty ale jest dokładnie taki sam bo porównywałem z kumpla g660
i chyba rzeczywiście troszke za dużo tego oleju wlałem bo g660 ma być od 0.25 do 0.30
i chyba rzeczywiście troszke za dużo tego oleju wlałem bo g660 ma być od 0.25 do 0.30
gazior
a skąd wiesz że tyle...dwa do jakiego punktu jest max dyfer zalany olejem!gazior pisze: za dużo tego oleju wlałem bo g660 ma być od 0.25 do 0.30
po pierwsze tyle pisze w manualu a po drugie nie ma dokładnie tego punktu i dlatego podają tolerancje od do
gazior
A Ja nie urwałem się z choinki i tyle co podałeś wlewamy do przedniego dyfra, jak już czytacie manuala to patrzcie co tam dokładnie pisze, bo potem kogoś można wprowadzić w błąd.gazior pisze:po pierwsze tyle pisze w manualu
Właśnie że jest śróbka (kontrolka) pod korkiem wlewu na kluczyk 10, spuść olej odkręć ją i spróbuj wlać tam te 0,30 olejugazior pisze:po drugie nie ma dokładnie tego punktu i dlatego podają tolerancje od do
Dla jasności dodam że pisze o grizzlim 660.