Witam
Jestem tutaj nowy wiec wypada sie przedstawić
Mateusz Mieszkam w okolicach Gniezna
Użytkuje hondę trx 300 natomiast mam wystawiona już ja na sprzedaż ze względu kupna raptora 660 czy 700 zobaczymy co sie natrafi
Z off road miałem już wcześniej doczynienia tyle ze na crossie
Wracając do tematu znalazłem post użytkownikow mianowicie
http://quadzik.pl/forum/ubezpieczenie-oc-t3867.html
Niestety nie znalazłem w nim odpowiedzi na nurtujące mnie pytania
Interesuje mnie sprawa
1.Co daje wam ubezpieczenie OC skoro nie macie zarejestrowanego pojazdu?
2.Co na to nasza władza?
3.Miał ktoś doczynienia ze sytuacja kontroli w przypadku mam OC lecz brak rejestracji,przegladu
4.Jaka jest ewentualna kara przy takiej sytuacji? bo rozumiem że wykupujecie OC po to by ewentualny mandat w czasie kontroli był mniejszy
Co da mi OC bez rejestracji?
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Re: Co da mi OC bez rejestracji?
1. Da Ci to, że Cię nie scholują. Wiele rajdów wymaga tylko OC.
2. I tak po publicznych drogach nie możesz jeździć.
3. Nie
4. 500zł za brak dokumentów, 5 tyś za brak OC.
2. I tak po publicznych drogach nie możesz jeździć.
3. Nie
4. 500zł za brak dokumentów, 5 tyś za brak OC.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
1.Nie bardzo rozumiemDa Ci to, że Cię nie scholują.
Pojazd nie sprawny Jade bez dokumentow na niego oprocz OC i mojego prawa jazda i nie scholuja mnie?
2.a slyszalem ze policja ma grizzly i niby na jaki pojazd maja to zarejestrowane?i tak tym po drodze jezdzic nie mozesz
3.Kiedy w koncu wejdzie ustawa okreslajaca jakos sensownie wynalazek trzeciego swiata nazywajacy sie quad? Bo widocznie takim on jest skoro nasi poslowie nie maja 5 minut by sie tym zajac
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
1. Rozmawiałem kiedyś z policjantem na ten temat - z OC nie mogą Cię scholować, a zakazać dalszej jazdy.
2. Policja to policja
3. Nie wiadomo
2. Policja to policja
3. Nie wiadomo
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
Wbrew pozorom samo OC i prawo jazdy kat. B daje duzo. Zawsze mozna zasugerowac, ze jest sie pojazdem wolnobieżnym. Była juz o tym mowa na forum. W moim przypadku to zadziałało. Policja tez nie do końca wie co zrobic z quadami bo takowe nie istnieja w mysl prawa...