Quad do 9000zł
Quad do 9000zł
Cześć, pierwsze co zapytam, to czy quad raptor 250 lub 350 będzie dobry dla 14-latka? Mam tyle lat, mam 160cm wzrostu, 50kg. Jeździłem już na Suzuki KingQuad 700 - nawet dobrze sobie radziłem Po pierwsze chciałbym się dowiedzieć czy byłby dla mnie dobry taki raptor oraz czy sobie na nim poradzę. Następne pytanie, czy jest szansa kupić raptora, jednego z wyżej wymienionych za około 9000 zł ?
edit:
Zaznaczam, że byłby to quad do jazdy "normalnej" a nie do "wariowania" tzn. skakania itp
Pozdrawiam.
edit:
Zaznaczam, że byłby to quad do jazdy "normalnej" a nie do "wariowania" tzn. skakania itp
Pozdrawiam.
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Re: Quad do 9000zł
Spokojnie bierz 350'ke jak masz się zabić to na 250 też się zabijesz.
Poskakać poskaczesz bezproblemów.
Do 9 tyś idzie kupić, kwestia tylko w jakim stanie.
Poskakać poskaczesz bezproblemów.
Do 9 tyś idzie kupić, kwestia tylko w jakim stanie.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
aha, a nie masz jakiś uwag co do mojego wieku i wzrostu? Poradzę sobie na takim quadzie ? Jeśli mam 160 to quad będzie za duży czy w sam raz? Za mały raczej być nie będzie :>
//ps.
Będą jakieś problemy z zarejestrowaniem go? Trzeba mieć 18 lat czy wystarczy karta motorowerowa?
//ps.
Będą jakieś problemy z zarejestrowaniem go? Trzeba mieć 18 lat czy wystarczy karta motorowerowa?
A moze yamaha raptor 660???
oj wątpię, o dużo za mocny jak dla mnie moim zdaniem
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Przestań z tym Raptorem 660 dla kogoś kto nigdy na ośce nie siedział.
Poza tym R660 to chyba najgorszy wypust Yamahy.
Poza tym R660 to chyba najgorszy wypust Yamahy.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
Zastanawiam się pomiędzy 350, a nawet 200, ale nie wiem jak to jest z tymi przepisami, da się je zarejestrować na motorower i jeździć na kartę ?
-
- Quad:: Honda Foreman S
- Imię: Kuba
Teoretycznie się nie da - za duża pojemność. Bo motorower musi mieć pojemność do 49 cm3 i ograniczenie prędkości do 45km/h. Nawet jakby udało Ci się to jakoś zarejestrować jako motorower to możesz mieć potem problemy z policją itp.
No ale ja tylko po polach, lasach jeździł będę z kolegami to nie musze rejestrować chyba ?
Skoro jezdził na suzuki 700 to na rapim da rade:P