Zastanawiam się nad zakupem używanego quada rekreacyjnego (przeprawowy) do 4 tys zł. Wiem suma śmieszna więc wymagania też niskie.
Mam 180 cm wzrostu i ważę około 82 kg.
Zależy mi, na tym aby:
- pojemność od 150 cm3
- koniecznie homologacja i możliwość zarejestrowania.
- ponieważ sprzęt będzie używany łatwość dostępu do części zapasowych.
- jak największe koła
Obecnie mam używanego chińczyka 200 cm3 Kingway (ala sportowy coś na wzór bashana), kupiłem go używanego trochę podrobiłem i chodzi bardzo dobrze, ale jest bez homologacji i małe kółka - 8 cali. Dla mnie największą wadą jest brak homologacji i często muszę go wozić przyczepką do lasu.
Chce go sprzedać, dołożyć troche kasy i kupić bardziej przeprawowego - rekreacyjny.
Interesuje mnie jazda głównie rekreacyjna głównie po lasach, bez żadnego ciężkiego offroadu. Z ogłoszeń z Allegro można wywnioskować:
1) Markowy sprzęt (Yamaha, Suzuki) wiek około 10 - 15 lat. Troche boje się takich starych quadów, nie wiem jak z częściami do nich.
2) Quady firmy Kymco np Maxxer 150 wiek około 4 - 7 lat. Jak na razie to mój typ. Kiedyś jeżdziłem na MXU 150 i coś takiego chciałbym mieć. Czy dużo różni się Maxxer od MXU? Jak z awaryjnością i częściami?
3) Quady chińskie wiek 1-2 lata, nie mam uprzedzeń do chinoli, obecnego quada też kupiłem używanego i go sobie odrobiłem, gdyby miał homologacje to bym go nie sprzedawał.
Poradźcie co wybrać za tak małe pieniądze
Jakiego wybrać quada przeprawowego używanego za 4 tys zł.
-
- Quad:: Kingway 200
- Imię: Krystian
Re: Jakiego wybrać quada przeprawowego używanego za 4 tys zł
kup sobie quada diablo 200cc z homologacją
http://allegro.pl/quad-diablo-200-homol ... 71520.html
ale musisz dołożyć 900zł
http://allegro.pl/quad-diablo-200-homol ... 71520.html
ale musisz dołożyć 900zł
-
- Quad:: ...
- Imię: Karol