Jaki Quad od 7-9/10tys zł:)

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
matej212
Imię: Mateusz

Jaki Quad od 7-9/10tys zł:)

Post autor: matej212 » sob 22 sty, 2011

Witam serdecznie:)

Zaraziłem się quadami nad morzem w momencie wypożyczenia Lucky Star'a 250tki zakochałem się od pierwszego depnięcia:) obecnie pracuję za granicą i po powrocie ok. maja zamierzam kupić quada a to moje pytanka do was... Jestem zdania ze LS to dobry sprzęt na sam początek przygody z tego typu sprzętem:)Chociaż nie miałem okazji sprawdzenia go w terenie tylko polne proste drogi ... bez problemu da radę powariować nim w terenie?:) Lubię czasem sobie depnąć a silnik jaki mnie interesuje to 250-300 na początek myśle że wystarczy... który jest mniej awaryjny? czy istnieje quad LS z manualna skrzynia biegów? bo wszystko co znajduję na aukcjach ma automaty a jakoś nie jestem przekonany odnośnie automatów zarówno w quadach jak i samochodach:) chociaż depnięcie mają ale mniejsza frajda:) ... Jakie są wasze wydatki (ile wynosi +/- roczne utrzymanie quada nie wliczając benzyny) i ile wam spalają wasze LSki przy szaleństwach? mam garaż i lubię czasem od dołu zerknąć co autka kryją w sobię i zapewne tak samo bedzie z quadem czy bardzo skomplikowane jest rozlozenie quada na czesci pierwsze (w razie naprawy bym chciał się trochę pouczyć i myślę że dobrze wiedzieć co kryje w sobie zabawka:))

Nie jestem w stanie określenia się jakiego quada szukam ... na pewno coś sportowego i czasem do poskakania:D myślicie że LS sie nada? jestem w stanie dołożyć 1-2 tys jeżeli byłoby coś z pierwszej ręki... znalazłem parę aukcji za 12tys gdzie quad LS jest z "salonu" 2-3 letni ale chyba nie warto zastanego silnika brać? //i zastanawiam się czy quad o pojemnosci 400-450 to nie za duża pojemność jak na początek?// mam 175cm wzrostu i okolo 70kg więc na takim dużym zapewne dziwnie bym wyglądał. Jestem zupełnie zielony więc proszę o waszą pomoc. Pozdrawiam serdecznie!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”