Wybór Quada - kilka pytań

Tematy, które były już wcześniej na forum, albo tematy nieaktualne...
Zablokowany
Quben
Imię: Jakub

Wybór Quada - kilka pytań

Post autor: Quben » pt 21 sty, 2011

Witam Wszystkich!
Od dłuższego czasu zastanawiam się na kupnem quada, przeglądałem już setki aukcji i wydaje mi się że najlepszy wybór to wspomniany przez Was wcześniej blasterek, do dyspozycji mam około 6 tysięcy, ale raczej nie więcej jak to student, wszystko odłożone co do grosza ;) Więc chyba jedyną słuszną opcją jest yamaha. Myślałem też nad kymco kxr 250, ale wolał bym bardziej ambitniejszy manual niż automat.
Teraz pytania:
czy blaster przy mojej wadze i wzroście będzie dawał rade, jestem dość niski 173 i około 70kg wagi, i nie jest to moja pierwsza styczność z quadem miałem okazję jeździć pare razy na kymco kxr 250, mxu i innych.
Czy blaster z 2001 - 2002 roku nie wydaje Wam się troszkę staruszkiem? Bo jedynie takie modele przewiduję w tej opcji cenowej do 6 tys. czy uważacie że można trafić na dobrego quada z takimi rocznikami?
I ostatnie pytanie które przychodzi mi teraz do głowy, o co pytać sprzedawców (jeśli chodzi o allegro), żeby chociaż w minimalnym stopniu określić stan quada, słyszałem że dobrym pomysłem jest pytać o pokwitowania odnośnie serwisowań, o których często piszą w swoich aukcjach sprzedawcy.
Jeśli macie oczywiście jakieś pomysły na innego quada w tych kategoriach cenowych, to chętnie rozważę, ale nie przypuszczam żeby coś lepszego się znalazło po tylu przekopanych stronach :)

PS: Temat przeniosłem do nowego wątku bo w innych nie było odzewu na mój post, a zależy mi na czasie.

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi
Pozdrawiam Kuba

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Re: Wybór Quada - kilka pytań

Post autor: PIOTR_15 » pt 21 sty, 2011

Quben pisze: PS: Temat przeniosłem do nowego wątku bo w innych nie było odzewu na mój post, a zależy mi na czasie.
A po co ma ktoś Ci odpowiadać skoro wszystko masz na forum, czytać i jeszcze raz czytać, potem pytać, dla przykładu odpowiedź na jedno z twoich pytań http://quadzik.pl/forum/pomocne-pytania ... t6684.html

Quben
Imię: Jakub

Post autor: Quben » pt 21 sty, 2011

widzisz, nie mam tyle czasu żeby siedzieć i czytać wszystkie posty jakie pojawiły się na forum, a jest pewnie tysiące żeby znaleźć odpowiedź na 3 pytania, bo mam dużo pilniejszych spraw
Zamiast upominać odpowiedział byś i temat był by już dawno do zamknięcia.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » pt 21 sty, 2011

Quben pisze:widzisz, nie mam tyle czasu żeby siedzieć i czytać wszystkie posty jakie pojawiły się na forum,
jest opcja szukaj :D

Jako że tu masz już posta o takiej samej treści http://quadzik.pl/forum/quad-do-6000zl-t6369-240.html ten temat zamykam.

Zablokowany

Wróć do „Śmietnik”