Znowu quad znowu źle...

Ciekawe linki atv, prasa o quadach, filmy o quadach, gry i wszystko co medialnie związane z quadami...
pen2
Quad:: Yamaha Blaster

Re: Znowu quad znowu źle...

Post autor: pen2 » pn 10 sty, 2011

Jeden robi żle a my wszyscy bierzemy odpowiedzialność teraz policja ma dostać quady.

Muzio1996
Quad:: ...
Imię: Karol
Kontakt:

Post autor: Muzio1996 » pn 10 sty, 2011

Ciekawe jakie policja te quady dostanie :)
Bo znając policje to...
Szkoda nawet mówić :)
Takich 2-óch, jak nas 3-ech, niema ani 1

Muzio1996
Quad:: ...
Imię: Karol
Kontakt:

Post autor: Muzio1996 » wt 11 sty, 2011

:shock: :shock: :shock: Ooo...
To się szarrrpneli :shock:
A u mnie...
To szkoda nawet mówić :lol: (u mnie to policja nigdy nic nie ma :))
Ostatnio zmieniony wt 11 sty, 2011 przez Muzio1996, łącznie zmieniany 1 raz.
Takich 2-óch, jak nas 3-ech, niema ani 1

Awatar użytkownika
Adek 1993
Quad:: yamaha raptor 660

Post autor: Adek 1993 » wt 11 sty, 2011

U mnie widziłem policje na qryzli latem w kszulce policja i kogutem na takim pręcie z tyłu:D

bestyjka_atv
Quad:: Renata
Imię: Ola/Sandra

Post autor: bestyjka_atv » wt 11 sty, 2011

Chłopaki...u mnie to mają skuter...Ale wątpię w to, że chciało by im się mnie ścigać...z resztą nawet nie mieli by powodów żeby wdawać się za mną w pościg.

Pietr

Post autor: Pietr » ndz 09 paź, 2011

Nie ma się co dziwić, że ludzie z taką niechęcią odnoszą się do quadów i ludzi na nich jeżdżących. Widząc jakie szkody można na nich wyrządzić i że sprawcom uchodzi to niemal zawsze na sucho (nie ma jak ścigać takich przestępców) to ich sz... trafia. W dodatku hałas jaki często towarzyszy przejazdowi quada tez nie jest przyjemny - wszystko jedno czy droga publiczna czy nie. Przecież quad ma takie możliwości, że można powiedzieć, że został wręcz stworzony do łamania prawa: jest to pojazd przystosowany do jazdy po trudnym terenie czyli tam gdzie na dobrą sprawę jeździć nie wolno! Nikt nie kupuje sobie quada po to aby jeździć spacerowym tempem po równej drodze - co to za atrakcja - od tego jest melex. A quady pojawiły się w Polsce na długo przed pojawieniem się miejsc gdzie można by na nich jeździć. Po prostu te pojazdy zaskoczyły ustawodawców! No i mamy bigos...

Pietr

Post autor: Pietr » ndz 09 paź, 2011

Nie ma rady trzeba zmienić w Polsce prawo aby każdy mógł robić to co lubi zgodnie z prawem i nie przeszkadzając innym, nie stanowiąc dla nikogo zagrożenia. Quady powinny się poruszać wyłącznie na terenie do tego przystosowanym i nigdzie poza nim. Już teraz quadowcy powinni tworzyć jak najsilniejsze zrzeszenia i kluby i naciskać na samorządowców aby wyznaczali i tworzyli takie miejsca. Oczywiście pasjonaci jazdy na quadach powinni przejawiać jak największe zaangażowanie w tym kierunku bo nie ma co liczyć na urzędasów. Jak się nie będzie naciskać to tyłka nie ruszą...
I trzeba starać się współpracować z organizacjami zajmującymi się ochroną przyrody - jak zobaczą dobrą wolę współpracy to myślę, że zrozumieją, że taka współpraca jest nieodzowna. Trzeba też liczyć się z tym, że nie wszędzie znajdzie się takie miejsca. Cóż nie zawsze można mieć wszystko co się chce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Media o quadach”