Wypożyczalnia - jakie quady kupić ???
Wypożyczalnia - jakie quady kupić ???
Witam! Mam na imię Asia. Wpadłam na pomysł otworzenia wypożyczalni quadów na pojezierzu drawskim. Dostałam na to dotację. Planuję kupić dwa używane quady i wypożyczać je miejscowym i turystom w opcjach z nawigacją wykrywaczem metali, mapami terenu, przyczepką itp...
Planuje je wypożyczać w opcjach: godzina, dwanaście godzin oraz doba. Czyli quady będą jeździły głównie po terenie a nie po torze.
Mój mąż mechanik zdeklarował, że zajmie się serwisem.
Doradźcie proszę, jakie dwa quady (używane) kupić w cenie 7 000 zł za sztukę, które spełnią oczekiwania klientów i nie będą awaryjne.
Z góry dziękuję za wszystkie sugestie i podpowiedzi.
Planuje je wypożyczać w opcjach: godzina, dwanaście godzin oraz doba. Czyli quady będą jeździły głównie po terenie a nie po torze.
Mój mąż mechanik zdeklarował, że zajmie się serwisem.
Doradźcie proszę, jakie dwa quady (używane) kupić w cenie 7 000 zł za sztukę, które spełnią oczekiwania klientów i nie będą awaryjne.
Z góry dziękuję za wszystkie sugestie i podpowiedzi.
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Re: Wypożyczalnia - jakie quady kupić ???
LS 250, Kymco KXR 250.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
Dziękuje za odpowiedzi
Czy Kymco sie nadają?
Czy to naprawdę na podzespołach hondy.
To tajwańskie przecież są.
Czy Kymco sie nadają?
Czy to naprawdę na podzespołach hondy.
To tajwańskie przecież są.
No i oczywiście za 8 tys też kupię i nie musi być 4x4
- Ruszko
- Moderator
- Kontakt:
Kymco i Lucky Stary są tajwańskie i są bardzo dobre. Bliżej im do japończyków niż chińczyków
Nie są budowane na podzespołach Hondy.
Do 8 tyś, ten sam wybór - idealny do wypożyczalni.
Nie są budowane na podzespołach Hondy.
Do 8 tyś, ten sam wybór - idealny do wypożyczalni.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
A blaster,warrior,raptor, kupię w tej cenie.
Może zbyt "narowiste" jak pod wynajem.
Ale mam wrażenie że solidne maszyny.
Potencjalni klienci mówią:
"W tej cenie biorę na wycieczkę 2 szt dla mnie i dziewczyny w teren"
Wydaje mi się że powinny być to maszyny bardziej przeprawowe,mocne i solidne. Mam kilku młodych chetnych do lansu i wyścgów ale widzę jednak przyszłość w wycieczkach rekreacyjnych.
Czy Kymco czy Lucku Star 250 zdowoli obydwie grupy klientów?
Czy dla kogoś kto nie posiada własnego sprzętu,
wynajęcie quada na dobe za te 150-180 zł.
zapewni mu zapierającą dech w piersi przygodę?
Może zbyt "narowiste" jak pod wynajem.
Ale mam wrażenie że solidne maszyny.
Potencjalni klienci mówią:
"W tej cenie biorę na wycieczkę 2 szt dla mnie i dziewczyny w teren"
Wydaje mi się że powinny być to maszyny bardziej przeprawowe,mocne i solidne. Mam kilku młodych chetnych do lansu i wyścgów ale widzę jednak przyszłość w wycieczkach rekreacyjnych.
Czy Kymco czy Lucku Star 250 zdowoli obydwie grupy klientów?
Czy dla kogoś kto nie posiada własnego sprzętu,
wynajęcie quada na dobe za te 150-180 zł.
zapewni mu zapierającą dech w piersi przygodę?
- Ruszko
- Moderator
- Kontakt:
Na co dzień mam styczność z wypożyczalnia quadów.
Mamy chińczyki akurat z przymusu, nie mogliśmy wziąć innych quadów.
Chcieliśmy LSy i Kymco bo to są najlepsze pojazdy do wypożyczalni.
Jak wyobrażasz sobie osobę, która pierwszy raz siedzi na quadzie(oczywiście każdy kto przyjdzie do Ciebie powie Ci, że jeździł quadem, a chwile później się pyta gdzie jest hamulec), który na 1,2,3 staje na 2 koła? - Blaster, Raptor, Warrior?
Mamy chińczyki akurat z przymusu, nie mogliśmy wziąć innych quadów.
Chcieliśmy LSy i Kymco bo to są najlepsze pojazdy do wypożyczalni.
Jak wyobrażasz sobie osobę, która pierwszy raz siedzi na quadzie(oczywiście każdy kto przyjdzie do Ciebie powie Ci, że jeździł quadem, a chwile później się pyta gdzie jest hamulec), który na 1,2,3 staje na 2 koła? - Blaster, Raptor, Warrior?
Chciałbym kupić quada przeprawowego 500cc doradżcie mi jaki model najlepiej kupić i czy nowego czy używanego do ceny 12000tyś.Zgóry dziękuje za każdą dorade pozdrawiam.
Dzień dobry, jako że to twój pierwszy post wypada się najpierw przywitać w Powitalni, dlaczego piszesz w tym temacie jak on jest o wypożyczalni, zajrzyj tu http://quadzik.pl/forum/jakiego-quada-wybrac-f88.html mod PIOTR_15
Dzień dobry, jako że to twój pierwszy post wypada się najpierw przywitać w Powitalni, dlaczego piszesz w tym temacie jak on jest o wypożyczalni, zajrzyj tu http://quadzik.pl/forum/jakiego-quada-wybrac-f88.html mod PIOTR_15
- Ruszko
- Moderator
- Kontakt:
Vinson 500.
Foreman 450.
Foreman 450.