Remont LS'a, problem ze złożeniem

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
ODPOWIEDZ
DODO_gdansk

Remont LS'a, problem ze złożeniem

Post autor: DODO_gdansk » śr 28 lip, 2010

Miałem remont silnika (głowica mi poszła) i teraz przy składaniu nie mogę dojść do czego podłączyć kilka rzeczy. proszę o pomoc :(

1. Cienki wężyk, wychodzący od skrzyni biegów tuż przy wlewie oleju, nie wiem do kąd prowadzi drugi koniec.

Obrazek

2. Tuż pod zbiornikiem paliwa, jest rozrusznik, i tu chyba powinien być jakiś wężyk (którego nie było, albo zgubiłem) z czym to ma się łączyć jeżeli w ogóle się łączy?

Obrazek

3. Po lewej stronie kierownicy jest taka pewna kostka (nie wiem do czego służy, wiem że przechodzi przez nią powietrze. jest tak jedno wolne wejście i nie wiem z czym ma się łaczyć.

Obrazek

Jeżeli ktoś ma czas i mógłby zajrzeć do swojego ls'a i zobaczyć co i jak, to byłbym wdzięczny.

mariotorpedo
Kontakt:

Re: Remont LS'a, problem ze złożeniem

Post autor: mariotorpedo » ndz 05 gru, 2010

słuchaj kolego..
pierwszego zdjęcia nie mogę rozkminić..chyba mi się nie otwiera do końca,ale z opisu to ten wężyk co jest w deklu w pobliżu wlewu oleju masz podłączyć do miejsca z trzeciej fotki ,to jest coś w podobie filtra przewietrzania silnika .
A to na drugiej fotce to z tym nic nie robisz ...na ten króciec gaźnika nic nie idzie
jak coś będziesz potrzebował to pisz tu lub na maila ..powinienem Ci pomóc prawie we wszystkim

mariotorpedo
Kontakt:

Post autor: mariotorpedo » ndz 05 gru, 2010

jeszce małe sprostowanie..fotka 3
to czarne pudełko masz podłączyć wężykiem-odmą do dekla silnikowego a nie skrzyni biegów...
...jak patrzysz na prawy dekiel silnika ,tam gdzie się wlewa olej silnikowy to na prawo od niego wychodzi rurka tak do góry...
jak coś jeszcze ze skrzynią to daj znać i lepszą fotkę

Muzio1996
Quad:: ...
Imię: Karol
Kontakt:

Post autor: Muzio1996 » ndz 05 gru, 2010

To trza było zapamiętać lub zapisać sobie co, gdzie i jak :P
Takich 2-óch, jak nas 3-ech, niema ani 1

ODPOWIEDZ

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”