Grizzly 660 brak ładowania

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
boorsuk2008
Kontakt:

Grizzly 660 brak ładowania

Post autor: boorsuk2008 » ndz 07 lis, 2010

witam serdecznie...tak jak w tytule czyli mój misio nie ma ladowania...chce podkreślić ze w miśku wszystko działało...( było ładowania ) ale po tym jak go przewiozłem na przyczepce 400 km od brata to u mnie jeszcze na podwórku zapalił z rozrusznika bo mial prąd w aku,,, ale po przejechaniu ok 20 km na światłach i halogenach kolejny raz musiałem juz go odpalić ze sznura.. sprawdzałem miernikiem i aku. ma w tej chwili ok 9 wolt i jak zapale miśka to nic sie nie zmienia... podczas jazdy wyswietlacz nie działa ale jak jade szybko ok 60 km/h to się włacza.. ale nie ładuje aku...POMOCY !!!! co moze być przyczyną??? jakiś kabel się rozłączył podczas transportu????

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Re: Grizzly 660 brak ładowania

Post autor: PIOTR_15 » ndz 07 lis, 2010

boorsuk2008 pisze:POMOCY !!!! co moze być przyczyną??? jakiś kabel się rozłączył podczas transportu????
To tego jeszcze nie sprawdziłeś :lol: podejrzewam uszkodzoną jedną z cewek, albo regulator.

boorsuk2008
Kontakt:

Post autor: boorsuk2008 » ndz 07 lis, 2010

ale czy to mozliwe zeby się zepsuł regulator albo cewka podczas transportu?? część kabli sprawdziłem ale nie znam się aż tak żeby wszystko rozkręcic i sprawdzić

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » ndz 07 lis, 2010

a skąd wiesz że podczas transportu?? na samym aku griz śmiga parę godzin, jak masz instalację sprawną, to bez baterii też odpala na szarpajkę, temat ładowania był już opisywany na forum, poszukaj.

boorsuk2008
Kontakt:

Post autor: boorsuk2008 » ndz 28 lis, 2010

witam serdecznie....po zawiezieniu quada do mechanika okazało sie że zepsuł się alternator...wykręccil go i zawiózł do kolegi który przewija na nowo alternatory i juz czekam na swojego miśka z utesknieniem. używany alternator ( sprawdzałem) kosztuje 400 zł a przewiniecie 120 zł

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » ndz 28 lis, 2010

Ja przewijałem sam i kosztowało mnie to 6zł, tyle kosztował drut i izolacja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”