Nowy Akumulator A Quad Nie Zapala !

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
ODPOWIEDZ
Stasiek
Quad:: 110ccm

Nowy Akumulator A Quad Nie Zapala !

Post autor: Stasiek » pt 02 lip, 2010

Witam
Mam Problem z Quadem 110ccm(Chińszczyzna). Quad nie chce zapalać na zapłon elektryczny i niestety go muszę pchać. Został wymieniony akumulator i wszystko zrobione na cacy ,dodałem mu obrotów i nadal nic ,ciągle muszę pchać ,po krótkiej 5min jeździe na rozgrzanym silniku zapala jakby chciał a nie mógł . A Gdy go zapalam strasznie kreci ,wymieniana świeca NGK. -Pomocy Już Nie Wiem Co Robić ?! ?!

Yamaha_PL

Re: Nowy Akumulator A Quad Nie Zapala !

Post autor: Yamaha_PL » śr 21 lip, 2010

Mialem taki sam problem i rozwiazalem go.Byla to cewka :/.Wymien ja i zobacz czy pomoze.Czy przy zapalaniu na pych musisz dlugo pchac?

Stasiek

Post autor: Stasiek » ndz 25 lip, 2010

Zależy ,nie raz potrafi za pierwszym razem zapalić ,a nie kiedy muszę po raz drugi a nawet po raz trzeci za pchnąć .Ostatnio nie reagował na gaz ,silnik chodził i po chwili zgasł .I mam jeszcze jedna sprawę ,w która stronę jest ssanie ? ?

Yamaha_PL

Post autor: Yamaha_PL » śr 04 sie, 2010

Ssanie jest do góry.Jeżeli quad nei reaguje na gaz to jest to gaźnik.Spuść paliwo i rozbierz gaźnik.Musisz odkręcić 2 śrubki od kolektora ssącego.Gdy je odkręcisz będzie tam uszczelka to też ją wyjmij.Teraz musisz odkręcić iglice.Nad gaźnikiem jest taka rurka.Wykręć ją i masz już zdjęty gaźnik.Po czym rozkręć kolejne 2 śrubki trzymające jedną część gaźnika i będziesz miał podgląd środka gaźnika.Dobrze byłoby jeśli miałbyś sprężarki i przedmuchał wszystkie korytarze gaźnika-oczyścisz go z brudu.Zobacz stan pływaka, ale uwazaj, aby trzpień nie wypadł (bolec przytrymujący pływak-jest luźny).

Stasiek

Post autor: Stasiek » pn 09 sie, 2010

Gaźnik jak rozkręcić to ja wiem, już go rozbierałem bo ciekło paliwo itp. Ale na ten gaz nie reagował to chwile chodził na niskich obrotach i padł potem go na pych i zaskoczył ładnie, ale jak mówisz żeby rozkręcić to zobaczę zawsze coś.

Stasiek

Post autor: Stasiek » śr 25 sie, 2010

Rozkręciłem gaźnik i znalazłem tam pełno syfu ,przedmuchałem wszystko przeczyściłem filtr powietrza i wszystkie komory ,Gdy założyłem gaźnik miałem nadzieje ze zapali i nic lepiej kręcił ale znów na pych ,gdy pojeździłem ok 10 min zgasiłem go i zapaliłem powtórnie ,zapalił ale to tylko ten jeden raz .Nie chce zapalać na zimnym silniku czemu ?

Awatar użytkownika
robertw77
Quad:: CF MOTO X8 Terralander
Imię: Robert

Post autor: robertw77 » sob 11 wrz, 2010

musisz palic chinska 110 an ssaniu czarna raczka przy gazniku (w gore jest ssanie a na dol bez ssania)jak zapali to zdejmujesz ssanie i jest OK..a na cieplym silniku to zawsze zapali nawet najgorszy ""zlom""...Pozdrooo...

Awatar użytkownika
robertw77
Quad:: CF MOTO X8 Terralander
Imię: Robert

Post autor: robertw77 » śr 29 wrz, 2010

jeszcze chcialem dodac ze malego 110cc hinczyka ostatnio zeby zapalic po dluzszym postoju to musialem nagrzac swiece na palniku kuchenki gazowej i dopiero zajarzyl...i pozniej juz bez zarzutu....

Stasiek

Post autor: Stasiek » śr 29 wrz, 2010

No Właśnie To Jest Gorzej Nisz Złom .Za nic nie zapali Tera to wgl. nie próbuje .Pokręci nawet nie wiem jak to określić ,ale z reszta ostatnio zapchałem i jechał a nagle stracił obroty i zgasł ,Nie wiem o co chodzi ,nie chce kręcić jak powinien po prostu raz zakręci i zaraz cisza ,wtedy na pych pojeżdżę przynajmniej 30min zgaszę po chwili zapalę ,rzadko zapali i jeszcze z trudem. --> Więc 5-Teczka Dla tego który rozwikła Problem.

Muzio1996
Quad:: ...
Imię: Karol
Kontakt:

Post autor: Muzio1996 » śr 29 wrz, 2010

No to dla mnie. Tego wywal na śmietnik i kup sobie coś lepszego ;P
I problem rozwikłany ;D
Takich 2-óch, jak nas 3-ech, niema ani 1

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”