Eagle 250...Dodatkowe halogeny?
- robertw77
- Quad:: CF MOTO X8 Terralander
- Imię: Robert
Eagle 250...Dodatkowe halogeny?
Witam...Mam pytanie dotyczace zamontowania w quadzie Eagle 250 dwoch dodatkowych halogenow moc 2x 55w.Poniewaz niedlugo dni beda krotsze i szybciej bedzie ciemniej a seryjnie zamontowana lampa przednia to nie swieci zbyt rewelacyjnie...Czy alternator wytrzyma takie obciazenie??Czy moze ktos juz robil cos takiego w swoim ORZEŁKU????
Re: Eagle 250...Dodatkowe halogeny?
sorki że dopiero tera z odpisuję ale jestem tu nowy. nie zakładaj dodatkowych świateł bo będziesz miał problem z ładowaniem. ja mam ten sam model tylko skorupa inna nazywa się farmer ale reszta to samo.
Musiałem rozłączyć dolne lampy które mają oznaczenie 12v 35/35w na trzonku h4 dwu żarnikowe a na górze mam 1 szperacz też taka żarówka tyle że inny trzonek. Ale niestety nie nadaje się do jazdy wieczorem bo oświetla tylko ok 1-2 z przodu w dzień ok w nocy nie bardzo .
A teraz zakupiłem o mniejszej mocy 12v 18/18w trzonek h4 i zobaczymy co to da.
Pozdrawiam
Musiałem rozłączyć dolne lampy które mają oznaczenie 12v 35/35w na trzonku h4 dwu żarnikowe a na górze mam 1 szperacz też taka żarówka tyle że inny trzonek. Ale niestety nie nadaje się do jazdy wieczorem bo oświetla tylko ok 1-2 z przodu w dzień ok w nocy nie bardzo .
A teraz zakupiłem o mniejszej mocy 12v 18/18w trzonek h4 i zobaczymy co to da.
Pozdrawiam