16 lat i jaki sprzęt ?

Tutaj możecie napisać wszystko co nie jest związane z quadami...
ODPOWIEDZ
djhbuerto

16 lat i jaki sprzęt ?

Post autor: djhbuerto » pn 20 wrz, 2010

Witajcie przejdę od razu do rzeczy a mianowicie mam 16 lat skończyłem dokładnie w maju i mam taki problem ponieważ chciałbym kupić sobie qua da kasa nie gra roli ale gra rolę pojemność z tego co się orientuję to chyba mogę jeździć tylko do 125cc na a1. Chciałbym się dowiedzieć czy można to jakoś ominąć albo czy jest jakieś prawko na quada od lat 16. Dodam że chce się nim poruszać po drodze (bo jeśli nie to by nie było problemów) ;D

Muzio1996
Quad:: ...
Imię: Karol
Kontakt:

Re: 16 lat i jaki sprzęt ?

Post autor: Muzio1996 » pn 20 wrz, 2010

A nie lepiej ci zrobić B1 ?
Takich 2-óch, jak nas 3-ech, niema ani 1

djhbuerto

Post autor: djhbuerto » wt 21 wrz, 2010

Muzio1996 pisze:A nie lepiej ci zrobić B1 ?
hmm noo też racja ale jeszcze jedno pytanie wystarczy że pojazd będzie ważył mniej niż te 550kg tak ? a jeśli chodzi o pojemność czy tu jest jakieś ograniczenie ?

Muzio1996
Quad:: ...
Imię: Karol
Kontakt:

Post autor: Muzio1996 » wt 21 wrz, 2010

Wystarczy że będzie ważył do 550kg.
Niema ograniczenia co do pojemności.
Takich 2-óch, jak nas 3-ech, niema ani 1

Awatar użytkownika
Krawco
Quad:: XP 850 ;)
Imię: Arkadiusz

Post autor: Krawco » wt 21 wrz, 2010

jest ograniczenie mocy - ale wszystko co ma homologację będzie miało w kwitach jak trzeba. Przy B1 łapiesz się nawet na najpotężniejsze gady. Ciężko Ci będzie znaleźć quada pod kategorię A1. Jaki rodzaj sprzętu Cię interesuje? Sport czy przeprawa?
Pojazdy Polaris www.polariscenter.pl i nie tylko...

djhbuerto

Post autor: djhbuerto » wt 21 wrz, 2010

Krawco wiesz ja tak się pytam orientacyjnie bo mam troszku kasy teraz sprzedaje jeszcze swój motorek i tak się zastanawiam czy kupić quada czy może motorek ale quad to fajna sprawa już jeździłem nie raz i fajnie by było coś takiego mieć ale to niestety z tego co widzę kosztuje więcej niż motorek. Bo za około 5tys quada nie kupi ;/ chyba że chinola a to się nie opłaca. A jeśli chodzi o to A1 to ja tylko tak napisałem bo myślałem że nie ma takiego czegoś jak B1, więc teraz jak coś to bym już robił to B1 ;)

Awatar użytkownika
Krawco
Quad:: XP 850 ;)
Imię: Arkadiusz

Post autor: Krawco » wt 21 wrz, 2010

Quad ma tą przewagę, że jest całoroczny, a zima to jeden wielki poślizg :) masa zabawy. Pisałeś, że kasa nie gra roli... rozumiem, że gra. Za około 5 tysi możesz próbować poszukać jakiegoś Lucky Stara lub Phoenixa 200 - jeśli okazało by się, że masz więcej kasy polecam Sportsmana 800 lub 850 to są maszyny które wymiatają na maxa... Przybliż trochę swoje preferencje postaram się coś podpowiedzieć.
Pojazdy Polaris www.polariscenter.pl i nie tylko...

djhbuerto

Post autor: djhbuerto » czw 23 wrz, 2010

no tutaj masz rację jest cało roczny i to były duży plus bo wiadomo że ten motor byłby mi potrzebny na niecałe dwa sezony potem będzie sell i prawko będę robił noo ale tutaj tez mi szkoda jest wydawać kasę na to prawko 1500 zł wolałbym dołożyć do quada. Do tego jak kupie motor to prawda nie będę robił wgl. Sam już nie wiem muszę to jeszcze przemyśli i zastanawiać się dopiero wtedy jak już będę miał całą sumę kasy bo na razie jeszcze tych 5 kafli nie mam, sprzedaje motor potem dostanę od babki trochę od rodziców i może coś będzie ;p

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na luzie”