Kodiak 450 czy POLARIS SPORTSMAN 500 proszę o pomoc
Kodiak 450 czy POLARIS SPORTSMAN 500 proszę o pomoc
No właśnie co mam wybrać.Bo mi się zdaje że są to najbardziej konkurencyjne Quady Proszę o opinie
dylemat nie byle jaki...
POLARIS - jedynie słuszna marka
a na poważnie, też swego czasu zastanawiałem się pomiędzy yamahą a polarisem
ostateczeni mój wybór padł na polarisa, szczerze mówiąc kupowałem nie znając
sie na tym za dobrze, ale traf tak chciał że nadazyła się okazja zakupu sportsmana 500 H.O. nie jeżdzonego w terenie z 2002 roku za dobre pieniędze.... nie oddał bym go za nic,
nie żałuję co prawda troche trzeba było przy nim posiedzieć ale sprzęt pod kazdym
względem spełniający moje oczekiwania.... jedyny problem to ceny części zamiennych
ale liczę na to że za jakiś czas będzie ich troche na rozbiórkę z racji tego że jest
to dość popularny sprzęt jeżeli chodzi o rynek wtórny.... co do jamahy nie mam zdania
bo nie miałem okazji testować na pewno będzie lżejsza a co do reszty pytaj innych
ja jeżeli miałbym kupować jeszcze raz to i tak kupił bym polarisa
pozdr, i powodzenia
POLARIS - jedynie słuszna marka
a na poważnie, też swego czasu zastanawiałem się pomiędzy yamahą a polarisem
ostateczeni mój wybór padł na polarisa, szczerze mówiąc kupowałem nie znając
sie na tym za dobrze, ale traf tak chciał że nadazyła się okazja zakupu sportsmana 500 H.O. nie jeżdzonego w terenie z 2002 roku za dobre pieniędze.... nie oddał bym go za nic,
nie żałuję co prawda troche trzeba było przy nim posiedzieć ale sprzęt pod kazdym
względem spełniający moje oczekiwania.... jedyny problem to ceny części zamiennych
ale liczę na to że za jakiś czas będzie ich troche na rozbiórkę z racji tego że jest
to dość popularny sprzęt jeżeli chodzi o rynek wtórny.... co do jamahy nie mam zdania
bo nie miałem okazji testować na pewno będzie lżejsza a co do reszty pytaj innych
ja jeżeli miałbym kupować jeszcze raz to i tak kupił bym polarisa
pozdr, i powodzenia
Hej
Różnica pomiędzy tymi quadami jest taka jak mniejwiecej między G7 i Sportsmanem 700 czyli prawie we wszystkim. Kodiak w ostatnich latach podciągnął się mocno do góry, ma niezalezne zawieszenie i blokadę ale polaris równiez jest w to wyposazony. Blokada w kodiaku jest ręczna i trzeba sie zatrzymac by czego nie zepsuć, w Polarisie jest automat, który działa rewelacyjnie w kazdym terenie. Zawieszenie W Poalrisie jest napewno wygodniejsze i wydaje mi się, że Polaris powinien być stabilniejszy.
Ja jeżdże Polarisem 500 HO i teoretycznie mógłbym go wymienić na innego quada ale napewno nie wymienił bym go na kodiaka, 500HO to tak jak podkreslają znawcy tematu bardzo udana jednostka, silnik Kodiaka....nie znam go ale nie słyszałem żadnych specjalnych słów uznania na jego temat. Ja jestem bardzo zadowolony z maszyny.
Różnica pomiędzy tymi quadami jest taka jak mniejwiecej między G7 i Sportsmanem 700 czyli prawie we wszystkim. Kodiak w ostatnich latach podciągnął się mocno do góry, ma niezalezne zawieszenie i blokadę ale polaris równiez jest w to wyposazony. Blokada w kodiaku jest ręczna i trzeba sie zatrzymac by czego nie zepsuć, w Polarisie jest automat, który działa rewelacyjnie w kazdym terenie. Zawieszenie W Poalrisie jest napewno wygodniejsze i wydaje mi się, że Polaris powinien być stabilniejszy.
Ja jeżdże Polarisem 500 HO i teoretycznie mógłbym go wymienić na innego quada ale napewno nie wymienił bym go na kodiaka, 500HO to tak jak podkreslają znawcy tematu bardzo udana jednostka, silnik Kodiaka....nie znam go ale nie słyszałem żadnych specjalnych słów uznania na jego temat. Ja jestem bardzo zadowolony z maszyny.
- djmp9
- Quad:: www.minikoparkawroclaw.pl
- Imię: www.minikoparka.hekko.pl
- Kontakt:
miałem kodiaka 400 i magnuma 500 - oba posiadały oske z tyłu a nie niezalezne zawiesznie, ale reszta bardzo podobna.. i przyznam ze polaris bardziej przypadł mi do gustu.. wiekszy , masywniejszy... kultura pracy silnika.. POLECAM POLARISA:)
HONDA RINCON 650 2005 r
ITP T7 12' + ITP Mud Lite XTR 26'
HONDA RANCHER 400 4x4 2004 r
ITP T7 12' + ITP Mud Lite XTR 26'
HONDA RANCHER 400 4x4 2004 r
-
Re:
Mam pytanie odnośnie Kodiaka: ile on mniej więcej pali?djmp9 pisze:miałem kodiaka 400 i magnuma 500 - oba posiadały oske z tyłu a nie niezalezne zawiesznie, ale reszta bardzo podobna.. i przyznam ze polaris bardziej przypadł mi do gustu.. wiekszy , masywniejszy... kultura pracy silnika.. POLECAM POLARISA:)
-
- Quad:: Yamaha Kodiak 450
- Imię: Patryk
Re: Kodiak 450 czy POLARIS SPORTSMAN 500 proszę o pomoc
Bierz KOdiaka!!!! Jest mały, wszędzie sie wetknie jego moc jest wystarczająca. Przez weekend jeżdzilem na kodiaku 450 po rowach meriolacyjnych i radzil sobie świetnie za to can am renegade na wszystkich stawał. Ja na Twoim miejscu brałbym Kodiaka !
- tede74
- Administrator
- Quad:: Scrambler XP 1000 S
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Re: Kodiak 450 czy POLARIS SPORTSMAN 500 proszę o pomoc
Przez 2 lata to już się chłopak zdecydował. Patrzcie na daty postów!!!