problem z quadem110 pilne!! kopci
-
- Quad:: 110 hummer
problem z quadem110 pilne!! kopci
od jakiegoś czasu mam problem z quadem 110 ala hummer gdy odpale pojawia sie siwy dym pewnie pierścienie ale nim jezdziłem raz troszke mocniej zaczoł kopcić ale jeżdził gdy go zgasiłem i chciałem odpalić nie miał kompresji
Ostatnio zmieniony czw 17 cze, 2010 przez adrianoo1999, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: problem z quadem110 pilne!!!!!!!!!!
Skoro bierze olej , dymi , to pewnie uszkodzeniu uległy pierścienie na tłoku . Jest to częsta usterka w tych silnikach , zużyciu mogły również ulec uszczelniacze na zaworach. Zdejmij głowicę , cylinder to zobaczysz co się dokładnie zepsuło.
-
czy są te części dostępne w internecie cały zestawjacekkk pisze:Skoro bierze olej , dymi , to pewnie uszkodzeniu uległy pierścienie na tłoku . Jest to częsta usterka w tych silnikach , zużyciu mogły również ulec uszczelniacze na zaworach. Zdejmij głowicę , cylinder to zobaczysz co się dokładnie zepsuło.
Sprawdź na Allegro - części do quadów. Ale najpierw sprawdź co się zepsuło i poszukaj sklepu z częściami do skuterów itp.
Jak zdejmiesz głowicę to zobaczysz w jakim stanie gar, tłok i pierścienie. Uszczelniacze na zaworach wymień bez diagnozowania bo mało kosztują a ciężko dokładnie określić ich stan.
ATV - Asfalt To Vrażenia....?
-
kluch pisze:Jak zdejmiesz głowicę to zobaczysz w jakim stanie gar, tłok i pierścienie. Uszczelniacze na zaworach wymień bez diagnozowania bo mało kosztują a ciężko dokładnie określić ich stan.
a co z rozrządem jak go wstawić
Re: problem z quadem110 pilne!! kopci
Ojj ten rozrząd...Po zdjęciu rozrządu musisz dokładnie go ustawić.W kazdym badź razie rozbierałem silnik perkins (silnik kombajnu).Tylko, ze tam były 2 wałki rozrzadu, a nie jeden.Ty masz latwiej.No dobra.Najpierw odkręć srebrne (lub innego koloru) okienko.Znajduje się przy rozruszniku.Gdy odkręcisz to zobaczysz w środku takie koło,ktore sie kreci(magneto).Gdy juz to zrobisz odkręć 2 pokrywke.Znajduje sie ona tam gdzie korbowod (zazwyaczaj po lewej stronie quada).Nastepnie odkrec pokrywke od glowicy (tam gdzie cylinder i tlok).Aby to zrobic musisz z drugiej strony glowicy odkrecic srube.Zddejmij pokrywke i ujrzysz zebatke z lancuszkiem rozrzadu.Przy zebatce odkrecamy te 3 srubki.W otwor gdzie korbowod włóż coś abyś mogł kręcić tak długo aż w okienku od dynamo ujrzysz literke T.Gdy juz to zrobisz popatrz na zebatke rozrzadu.Powinny znajdowac sie tam 2 znaki (odrazu je zoabczysz), jeden na zebatce i jeden obok niej.Gdy te znaki będą naprzeciw siebie oznacza to iż ustawiłes poprawnie rozrząd, jezeli nie to probuj jeszcze raz.W razie czego pisz.
PS:Przepraszam za błędy, ale pisałem tą odpowiedź po 24.00.
PS:Przepraszam za błędy, ale pisałem tą odpowiedź po 24.00.
-
cześć chciałem się zapytać czy sam dałbym rade wymienić to a i czy jak kupie cylinder tłok pierścienie nowe będzie chodził proszę o odp
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Jeżeli nigdy tego nie robiłeś to sobie odpuść.
To nie jest aż tak łatwe.
To nie jest aż tak łatwe.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!