yamaha raptor 660 cos z silnikiem sie zaczyna dziac ???

Wasze doświadczenia i problemy z quadami Yamaha Raptor (YFM 250/350/660/700)
ODPOWIEDZ
piotr79r

yamaha raptor 660 cos z silnikiem sie zaczyna dziac ???

Post autor: piotr79r » śr 12 lis, 2008

Witam zakupiłem jakieś 4miesiące temu yamahe raptor 660 z 2005r i bylo wszystko ok ale od niedawna zaczeło coś stukac w silniku trudno mi okreslic czy to stuka czy cos innego.Przed tym co zaczelo to sie dziac wymieniłem olej moze to ma cos wspólnego.Tez mam takie odczucie ze biegi zaczeły coraz gorzej wchodzic a najbardziej jedynka.A moze trzeba tam olej do skrzyni wlac czy przekladni , to moj pierwszy taki quad i zabardzo sie nieznam.A od czego są te dwa korki jeden mniejszy a drugi większy po środku silnika po lewej stronie takie jakby na śrubokręt. Z góry dziękuje za odpowiedz..!!!

Z

Post autor: Z » czw 13 lis, 2008

Bywały w nich opcje rozsypywania się skrzyń a dolewanie oleju nic Ci nie da(do skrzyni i silnika wlewa się przez jeden wlew).
Pozdrawiam Z

Awatar użytkownika
sebala
Quad:: YAMAHA Raptor 700

Post autor: sebala » sob 15 lis, 2008

U mnie też stukało, okazało się że odkręciła się śruba, która jest zabezpieczona zagiętą podkładką. Sruba znajduje się pod deklem z prawej strony przy sprzęgle. Posłuchaj silnika z prawej strony pod cylindrem, jeśli tam słyszysz stuki nawyraźniej to będzie to. Wystarczy dokręcić i będzie ok, ale do tego trzeba spuszczac olej i odkręcać prawą pokrywę.

lukaszolszowka1
Quad:: Yamaha Raptor 660
Imię: Łukasz

Re: yamaha raptor 660 cos z silnikiem sie zaczyna dziac ???

Post autor: lukaszolszowka1 » pn 26 lip, 2010

Witam .
Moja rada jest taka dokręć wszystkie śruby które widzisz z zewnątrz, najczęściej odkręcaja sie te, podtrzymujące osłony. Warto to wszystko sprawdzić, jeżeli to nie pomoże no to sprawdz to co kolega wcześniej napisał, a jeśli i tamto nie pomoże zacznij myśleć o remącie silnika, POZDRAWIAM.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Yamaha Raptor (YFM 250/350/660/700)”