Dźwignia gazu
Dźwignia gazu
Jeździłem kiedyś na quadzie w, którym gazu dodawało się z prawej strony kierownicy robiąc ruch rękę w dół, ale w LS sp 250 jest chyba taka dzwinia gazu, którą się dociska. Czy t prawda i czym się lepiej operuje tą dzwignią czy w '' ruchem ręki na dół'' ???????
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Re: Dźwignia gazu
Pierwsze słyszę o cyngle gazu pracującym w zakresie góra - dół.
Każdy cyngiel gazu pracuje tył - przód. Czyli go dociskasz.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
- tede74
- Administrator
- Quad:: Scrambler XP 1000 S
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Jemu chodzi o rolgaz.Ruszko pisze:Pierwsze słyszę o cyngle gazu pracującym w zakresie góra - dół.
Większość quadów ma cyngiel, który jest dużo bardziej bezpieczny niż rolgaz.

cyngiel jest o wiele lepszy niż rolgaz
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
A no tak przecież mowa o roll gazie.
Powiem Ci tak, miałem roll gaz w LTZ'cie i nie byłem zadowolony. Chciałem zmienić na cyngiel, ale znaleźć taki używany na Allegro czy na forum to cud. Nówka w salonie 400zł - więc lekka przesada i zrezygnowałem. Jeździłem na rollgazie po ostrych dziurach i było momentami ciężko, podjazdy to też dosyć spory problem. To sprawdza się tylko na torze mx.
W tej obecnej LTZcie mam kciuk i jest o niebo lepiej. Czuje się dużo pewniej w zakręcie i bardziej mogę panować nad quadem.
Powiem Ci tak, miałem roll gaz w LTZ'cie i nie byłem zadowolony. Chciałem zmienić na cyngiel, ale znaleźć taki używany na Allegro czy na forum to cud. Nówka w salonie 400zł - więc lekka przesada i zrezygnowałem. Jeździłem na rollgazie po ostrych dziurach i było momentami ciężko, podjazdy to też dosyć spory problem. To sprawdza się tylko na torze mx.
W tej obecnej LTZcie mam kciuk i jest o niebo lepiej. Czuje się dużo pewniej w zakręcie i bardziej mogę panować nad quadem.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
aha dzięki za wytłumaczenie chłopaki, już wszytko wiem dzięki.