Witam wszystkich serdecznie od niedawna posiadam Bashana 250 jestem 3 wlascicielem no przyznam sie szczerze kupilem go dosyc wyeksplatowanego gdy porobilem wszytsko koncowki amorki itd no lecz posiadam pare problemow ktore sa dosyc pilne i mam nadzieje ze ktoś będzie mi mogl pomoc:
-po pierwsze czesto czasem przelewa mi sie zaworem spustowym ten który sluzy do tego gdy sie przelewa , lecz zauwazylem ze jak zrobilem trase i stawalem lecialo ciurkiem musialem zamykac kranik oczywiscie uprzednio rozebralem caly i poczysciclem na glanc, ale mysle ze to może byc plywak czasem jest ok niewiem od czego to zalezy czy sie blokuje czy poprosu jak jest mocno goracy niewiem druga sprawa zwiekszaja mu sie obroty na wolnych jak jest cieply czy zimny( takie skakanie nizsze wyzsze) nawet i ciezko mi odpalić na zimno przewznie padnie akumulator i dosc palenia a na pycha elegancko , no i te kulenie ze musialem regulowac czasem po drodze obroty myslalem ze może to byc przyczyna iskry również ale niewiem czy sie nie myle ALe najwazniejszym problemem jest to ze jezdzilem i zgasl i nie ma iskry jak jest zimny chodzi za chwile zgasnie i juz nie ma iskry myslalem ze może cewka ale ponoc może to byc czujnik polozenia walu jesli ktoś wie prosze o rade. osobiscie mysle ze to wplyw na ciezkie odpalanie może miec ta iskra wlasnie bo byla slaba dlatego ciezko odpalal na zimno i mogl kulec a w gazniku ewentualnie wyregulowac plywak co myslicie o tym wesprzyjcie mnie czym predzej gdyz pogoda juz zaczyna wzywac. dzieki i pozdro
Sory za pisownie ale sie spieszylem piszac.
Pilnie szybkiej pomocy z bashanem 250 . prosze szybka odp.!!
-
Re: Pilnie szybkiej pomocy z bashanem 250 . prosze szybka od
no to na początku wymień tą świecę i zobaczymy co dalej
fabryczne gaźniki zawsze przelewają ....
kup nowy starego i tak nie naprawisz
kup nowy starego i tak nie naprawisz
----------------------------------------
Pensjonat Silverton zaprasza do Białki Tatrzańskiej http://pensjonat-silverton.pl
Pensjonat Silverton zaprasza do Białki Tatrzańskiej http://pensjonat-silverton.pl
dlaczego zawsze, na przykład w moim chinolu nie przelewafabryczne gaźniki zawsze przelewają ....
myśle że powinieneś podgiąć blaszkę przy pływaku i to powinno wystarczyć
co do przelewania do wymień lub wyczyść gaźnik i dobrze założyć filtr paliwa (taki na wężyk) i powinny być bez problemów.