Skrzynia biegów Allroad Chellanger 300 - problem
Skrzynia biegów Allroad Chellanger 300 - problem
Dzień dobry!
Posiadam szwedzkiego quada Allroad Chellanger 300 i mój problem ze skrzynia biegów jest następujący (jest to automat). Kiedy quad jest zimny skrzynia pracuję idealnie jednak jak sie rozgrzeje to biegi nie wchodzą tak lekko, czasem nawet wszystko wszystko się zacina. Nie wiem jak jest w innych quadach? Czy to urok tej marki? Oczywiście da się z tym żyć, ale jestem ciekawy czy ktoś z Was ma podobny problem?
z góry dziekuje za odpowiedź
Pozdrawiam
Posiadam szwedzkiego quada Allroad Chellanger 300 i mój problem ze skrzynia biegów jest następujący (jest to automat). Kiedy quad jest zimny skrzynia pracuję idealnie jednak jak sie rozgrzeje to biegi nie wchodzą tak lekko, czasem nawet wszystko wszystko się zacina. Nie wiem jak jest w innych quadach? Czy to urok tej marki? Oczywiście da się z tym żyć, ale jestem ciekawy czy ktoś z Was ma podobny problem?
z góry dziekuje za odpowiedź
Pozdrawiam
OFF-ROAD - sztuka wyrzucania pieniędzy w błoto
Dowiedziałem się od mechanika, ze ten typ tak ma. Wygląda to na to, ze dwa biegi chcą wejść jednocześnie dlatego skrzynia zacina. Jak quad jest zimny wszystko chodzi sprawnie i bez problemu, jednak gdy sie całkiem rozgrzeje to pojawiają się tego typu problemy. Czy w innych quadach dzieje sie podobnie???
OFF-ROAD - sztuka wyrzucania pieniędzy w błoto
Re: Skrzynia biegów - problem
Mam taki sam problem i masakra czy ktoś może coś poradzić?
- Krawco
- Quad:: XP 850 ;)
- Imię: Arkadiusz
...i podziękuj sprzedawcy za "szwedzkiego" quada - z przykrością muszę Cię poinformować, że to chińczyk :/
Pojazdy Polaris www.polariscenter.pl i nie tylko...
No ja weim że chinczyk ale prawdopodobnie awaria leży po stronie prowadzenia gałki zmiany biegów bo jest za krótkie dla biegu do przodu a za długie do wstecznego.Swoją drogą Krawco twój po za wiele nie pomagaa chyba o to chodźi na forum?