Skrzynia biegów Allroad Chellanger 300 - problem

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
soad95
Kontakt:

Skrzynia biegów Allroad Chellanger 300 - problem

Post autor: soad95 » sob 29 sie, 2009

Dzień dobry!

Posiadam szwedzkiego quada Allroad Chellanger 300 i mój problem ze skrzynia biegów jest następujący (jest to automat). Kiedy quad jest zimny skrzynia pracuję idealnie jednak jak sie rozgrzeje to biegi nie wchodzą tak lekko, czasem nawet wszystko wszystko się zacina. Nie wiem jak jest w innych quadach? Czy to urok tej marki? Oczywiście da się z tym żyć, ale jestem ciekawy czy ktoś z Was ma podobny problem?

z góry dziekuje za odpowiedź

Pozdrawiam
OFF-ROAD - sztuka wyrzucania pieniędzy w błoto

dorota102
Kontakt:

Post autor: dorota102 » ndz 30 sie, 2009

witam sprubój zmienić olej do skrzyni biegów ,możesz mieć nalany olej do skrzyni automatycznej do samochodów ,a potrzebny jest gęsty olej do skrzyń monualnych

soad95
Kontakt:

Post autor: soad95 » pn 31 sie, 2009

Dowiedziałem się od mechanika, ze ten typ tak ma. Wygląda to na to, ze dwa biegi chcą wejść jednocześnie dlatego skrzynia zacina. Jak quad jest zimny wszystko chodzi sprawnie i bez problemu, jednak gdy sie całkiem rozgrzeje to pojawiają się tego typu problemy. Czy w innych quadach dzieje sie podobnie???
OFF-ROAD - sztuka wyrzucania pieniędzy w błoto

bibek83
Kontakt:

Re: Skrzynia biegów - problem

Post autor: bibek83 » pn 26 kwie, 2010

Mam taki sam problem i masakra czy ktoś może coś poradzić?

Awatar użytkownika
Krawco
Quad:: XP 850 ;)
Imię: Arkadiusz

Post autor: Krawco » pn 26 kwie, 2010

...i podziękuj sprzedawcy za "szwedzkiego" quada - z przykrością muszę Cię poinformować, że to chińczyk :/
Pojazdy Polaris www.polariscenter.pl i nie tylko...

bibek83
Kontakt:

Post autor: bibek83 » wt 27 kwie, 2010

No ja weim że chinczyk ale prawdopodobnie awaria leży po stronie prowadzenia gałki zmiany biegów bo jest za krótkie dla biegu do przodu a za długie do wstecznego.Swoją drogą Krawco twój po za wiele nie pomagaa chyba o to chodźi na forum?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”