rejestracja Quadow

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
Awatar użytkownika
Ronin
Kontakt:

Re: rejestracja Quadow

Post autor: Ronin » pn 05 kwie, 2010

kolego, jak od razu nie załatwiłeś sprawy "homologacji" z dealerem, to teraz szanse na zarejestrowanie quada kupionego w PL są bliskie zeru - paradoksalnie prościej jest zarejestrować quada sprowadzonego bez papierów niż kupionego w kraju.
WSZYSTKO zależy od nastawienia Twojego Wydz. Komunikacji-jak się uprą, to założą Ci sprawę w sądzie, a nie zarejestrują - tak robią w Szczecinie.
Jeśli nie przejdzie patent: rzeczoznawca+hamownia, to jedyne chyba wyjście w takim przypadku to wywóz do Niemiec, tam rejestracja (niestety jako ciągnik*) i na powrót przywiezienie go i przerejestrowanie w PL. Jeden dealer Yamahy u nas tak rejestruje.

*niestety, bo ciągniki mają szereg ograniczeń w Polsce, jakich w Niemczech nie mają (np. Vmax 40 km/h, trójkąt z tyłu ect.)
Prawdziwi mistrzowie nie jedzą miodu, prawdziwi mistrzowie żują pszczoły

Awatar użytkownika
roj
Kontakt:

Post autor: roj » pn 05 kwie, 2010

Cześć Jarosław, a gdzie kupowałeś ?
G700

jaroslaw007

Post autor: jaroslaw007 » śr 21 kwie, 2010

w salonie w polsce woj Łódź

"WITAM MAM GRIZZLY 700 KUPIOMY W SALONIE W POLSCE JAK GO ZAREJESTROWAC DAJCIE ZNAC"

w tym temacie rozpocząłeś wątek rejstracji swego quada, zakładanie kolejnego o tym samym jest bez sensu, pozdrawiam mod PIOTR_15

roszej
Quad:: Polaris PHOENIX 200E

Post autor: roszej » ndz 06 cze, 2010

Mój szwagier tak zarejestrował KVF750, był tylko dowód zakupu.
1. Rzeczoznawca który oświadczył że pojazd był samodzielnie składany z części
2. montaż kierunkowskazów
3. Przegląd i Nie jestem pewien ale chyba nabili jakąś tabliczkę znamionową
4. Rejestracja jako SAM na 2 osoby i moc 48 kw wpisane, jazda bez kasku.

Natomiast Rejestrowałem polarisa phoenixa jako pojazd samochodowy inny i trzeba w kasku jeździć

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”