Problem z odpaleniem z guzika...
- gacekoczko
- Kontakt:
Problem z odpaleniem z guzika...
Witam mam problem z moim Jianshe atv400... Nie chce palic z rozrusznika po wcisnieciu guzika do odpalu akumulator zakreci 2 razy i tyle a cpyka strasznie przekaznik jak wcisne przycisk czasami piszczy tak jakby zamiast zalaczac rozlaczal i daje to wrazenie rozladowanego akumulatora a bateria jest nowa ma 2 dni po za tym sprawdzane tez na innych a nawet na kablach od auta i dalej to samo jak myslicie co to moze byc? czy przekaznik czy rozrusznik? a moze cos zupelnie innego? pomozcie bo w tym temacie jestem zielony pozdrawiam
-
- Kontakt:
Re: Problem z odpaleniem z guzika...
wszystko wskazuje na to że jakiś problem z prądem.....ale
weź odłącz przewody od rozrusznika i podaj plus bezpośrednio z akumulatora..i jak będzie tak samo to rozrusznik Ci padł (sprawdź połączenie klemy minusowej z masą )
Jak będzie dobrze to musisz posprawdzać przewody i połączenia bo taki efekt jest jak jest słaby kontakt...przeważnie jak jest słaba masa
weź odłącz przewody od rozrusznika i podaj plus bezpośrednio z akumulatora..i jak będzie tak samo to rozrusznik Ci padł (sprawdź połączenie klemy minusowej z masą )
Jak będzie dobrze to musisz posprawdzać przewody i połączenia bo taki efekt jest jak jest słaby kontakt...przeważnie jak jest słaba masa
- gacekoczko
- Kontakt:
on czasami odpala ale bardzo zadko rozrusznik zakreci ze 2 razy i tak jakby rozladowywal akumulatur ale jutro sprawdze ta mase moze akurat dzieki za podpowiedz jak sprawdze to napisze co i jak...
Nioby to taka bzdura ale czesto w takich bzdurach jest piespogrzebany... sprawdz czy masz dobrze mase dokrecona.... Mialem ten sam problem i okazalo sie ze masa dobrze nie stykala.
- gacekoczko
- Kontakt:
puscilem bezposrednio mase z akumulatora do ramy i dalej jest tak samo nie wiem dlaczego aby przewod sie cieply zrobil nie wiem co to moze byc eh...
- gacekoczko
- Kontakt:
on dosc dzziwnie sie zachowuje jak go probuje odpalic... ale myslisz ze trzeba go wymienic czy da rade go jakos zregenerowac? z gory dzieki za podpowiedz
gacekoczko pisze:on dosc dzziwnie sie zachowuje jak go probuje odpalic... ale myslisz ze trzeba go wymienic czy da rade go jakos zregenerowac? z gory dzieki za podpowiedz
Wymienić to raczej nie są duże koszta
![Very Happy :D](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_biggrin.gif)
- gacekoczko
- Kontakt:
ok dzieki jak zmienie to napisze co i jak pozdrawiam
- gacekoczko
- Kontakt:
witam w końcu zaprowadziłem maszyne do mechanika okazało się że to nie przekaźnik tylko rozrusznik. Spalił sie wirnik czy coś takiego i niestety potrzebuję nowego.;( Nie posiadacie przypadkiem rozrusznika do Big Bear"a 400?? może być nieoryginalny żeby wyniosla mnie naprawa jak najmniej kasy z góry dzieki i pozdrawiam...