czy ten olej bedzie ok ??
-
czy ten olej bedzie ok ??
witam bede zmienial ólej w raptorze 700 i nie wiem jaki kupicgosc co mi go sprzedal mowil ze by lac mu motula power quad czy to bedzie dobry olej czy lepiej kupic motula np 7100
-
- Kontakt:
Re: czy ten olej bedzie ok ??
Który olej będzie lepszy ?.......to pojęcie względne i zależy od wielu czynników.
np. na jakim oleju do tej pory maszyna pracowała i jak długo .....bo jak na jakimś słabszym mineralny to wszystkie osady-nagary które się po odkładały zostaną wypłukane po wlaniu oleju syntetycznego z najwyższej półki ,efektem tego będą pojawiać się wycieki i przedmuchy ....
Także sam widzisz musisz coś więcej na temat stanu swojej maszyny napisać,wtedy będę mógł coś pomyśleć nad wyborem "dobrego" oleju
np. na jakim oleju do tej pory maszyna pracowała i jak długo .....bo jak na jakimś słabszym mineralny to wszystkie osady-nagary które się po odkładały zostaną wypłukane po wlaniu oleju syntetycznego z najwyższej półki ,efektem tego będą pojawiać się wycieki i przedmuchy ....
Także sam widzisz musisz coś więcej na temat stanu swojej maszyny napisać,wtedy będę mógł coś pomyśleć nad wyborem "dobrego" oleju
-
osoba ktora sprzedala mi quada powiedziala zeby lac taki jak napisalem bo taki byl lany do tej pory
-
- Kontakt:
w takim razie kolego który nie nalejesz to będzie dobry....ten 7100 jest tylko wytrzymalszy na wysoką temperaturę
-
kupie taki jaki byl lany i nie bedzie problemu tak mi sie zdaje