czy ten olej bedzie ok ??

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
szypowski1

czy ten olej bedzie ok ??

Post autor: szypowski1 » sob 10 kwie, 2010

witam bede zmienial ólej w raptorze 700 i nie wiem jaki kupicgosc co mi go sprzedal mowil ze by lac mu motula power quad czy to bedzie dobry olej czy lepiej kupic motula np 7100

mariotorpedo
Kontakt:

Re: czy ten olej bedzie ok ??

Post autor: mariotorpedo » pn 12 kwie, 2010

Który olej będzie lepszy ?.......to pojęcie względne i zależy od wielu czynników.
np. na jakim oleju do tej pory maszyna pracowała i jak długo .....bo jak na jakimś słabszym mineralny to wszystkie osady-nagary które się po odkładały zostaną wypłukane po wlaniu oleju syntetycznego z najwyższej półki ,efektem tego będą pojawiać się wycieki i przedmuchy ....
Także sam widzisz musisz coś więcej na temat stanu swojej maszyny napisać,wtedy będę mógł coś pomyśleć nad wyborem "dobrego" oleju

szypowski1

Post autor: szypowski1 » pn 12 kwie, 2010

osoba ktora sprzedala mi quada powiedziala zeby lac taki jak napisalem bo taki byl lany do tej pory

mariotorpedo
Kontakt:

Post autor: mariotorpedo » pn 12 kwie, 2010

w takim razie kolego który nie nalejesz to będzie dobry....ten 7100 jest tylko wytrzymalszy na wysoką temperaturę

szypowski1

Post autor: szypowski1 » pn 12 kwie, 2010

kupie taki jaki byl lany i nie bedzie problemu tak mi sie zdaje

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”