Amortyzator skrętu
Amortyzator skrętu
Panowie co to jest amortyzator skrętu,jakie jest jego zadanie i gdzie się toto znajduje(może jakieś zdjęcie-będę dżwięczny),mój sprzęt w trakcie przeróbki to może bym go gdzieś wcisnął,lżej by się jeżdziło a tak to łapy aż bolą
Pozdrawiam Z
- Kamikazeeee567
- Kontakt:
Amortyzator skrętu to w ośce super sprawa, dużo lepiej się jeździ na nierównościach. Można kupić już za 400zł ale bez regulacji, a to jest kicha, bo wszędzie jest inny teren i trzeba regulować do trasy, tak jak amortyzatory.
Jest parę rodzajów amortyzatorów skrętu :
Regulowany przy kierownicy ( GPR i Elka )

Mocowany do ramy i drążka kierowniczego ( Gibson, Denton, PEP )
I coś takiego jak zamówił MaciekP, zdjęcie wzięte z jego strony. Wygląda na siłownik mocowany do drążka kierowniczego?

Jest parę rodzajów amortyzatorów skrętu :
Regulowany przy kierownicy ( GPR i Elka )

Mocowany do ramy i drążka kierowniczego ( Gibson, Denton, PEP )

I coś takiego jak zamówił MaciekP, zdjęcie wzięte z jego strony. Wygląda na siłownik mocowany do drążka kierowniczego?

Kamikazeee
Kamikazeee możesz podać swój numer kontaktowy na moje pw,chętnie bym pogadał o tym amortyzatorze skrętu
Pozdrawiam Z
- Kamikazeeee567
- Kontakt:
Może to kwestia opon? Bo mój quad ma założone Kenda Dominator i poszerzoną tylną oś. Przy tylnych oponach powycinane jest bieżnik (bolce) w kształcie "V", żeby błoto odpadało. Przy większych prędkościach myszkuje. A może to wina czegoś innego?
PS. Honda TRX 450ER nie jest chyba dużo dłuższa od raptorka

PS. Honda TRX 450ER nie jest chyba dużo dłuższa od raptorka

Pozdrawiam Mikołaj