chinska 150 nie chce zapalic

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
ODPOWIEDZ
wlodek95

chinska 150 nie chce zapalic

Post autor: wlodek95 » sob 20 mar, 2010

mam quada chinska 150 i nie chce ten quad zapalic, jak naciskam starter to silnik kreci kreci i nie chce sie zapalic, akumulator mam naladowany, paliwo mam więc prosze zebyscie mi powiedzieli co moglo sie stac

papa108
Quad:: 110ccm3
Imię: Paweł

Re: chinska 150 nie chce zapalic

Post autor: papa108 » czw 08 kwie, 2010

niewiem wymień swiece na NGK , i kup sobie samostart coś jak dezodorant psikasz do wlotu powietrza ii.......... zapala nawet przy -50 stopniach polecam

kluch

Re: chinska 150 nie chce zapalic

Post autor: kluch » czw 22 kwie, 2010

Najpierw wykręć świecę i sprawdź czy jest iskra oraz czy po kręceniu jest mokra od paliwa. Jeśli iskrzy i dostaje paliwo to wtedy trzeba myśleć co dalej.
ATV - Asfalt To Vrażenia....?

mikes75

Bashan 150 gaśnie

Post autor: mikes75 » sob 22 maja, 2010

Witam. Na początku mój quad nie chciał odpalić po zimie więc wlałem do gaźnika trochę benzyny, quad od razu odpalił i wszystko było by dobrze gdyby nie to że gdy zapalam quada zaraz gaśnie i muszę go trzymać na gazie żeby nie zgasł(nawet ssanie nie pomaga). Próbowałem ustawiać śrubką mieszankę powietrza z benzyną ale gdy pokręcam nic się dzieje (wcześniej działało bez zarzutów). Poza tym gdy quad pracuje(podtrzymywany na gazie) nabiera co chwilę na przemian większych i mniejszych obrotów. Prosiłbym o porady jak mógłbym naprawić mojego Bashana.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”