dodatkowe swiatła do quada
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Ledy ciągną kilkakrotniej mniej prądu
Ledy są wytrzymalsze
Ledy są lżejsze
Ledy... można w nieskończoność
Jedyna wada to cena, która wydaje się zaporowa ale kto z nimi jeździł wie o czym mówię.
Z nocy robi dzień.
Ledy są wytrzymalsze
Ledy są lżejsze
Ledy... można w nieskończoność
Jedyna wada to cena, która wydaje się zaporowa ale kto z nimi jeździł wie o czym mówię.
Z nocy robi dzień.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
Re: dodatkowe swiatła do quada
Ja jeszcze rozważam inne rozwiązanie
http://www.atv-lublin.pl/forum/viewtopic.php?f=36&t=74
Jedna lampa HID Xenon według opisu producenta ma 3200 lumenów przy poborze mocy 35W przy zastosowaniu dwóch takich powinno być fajnie.
Nie testowałem, opis daje producent ale moim zdaniem 2x HID = 70W i 6400 lumenów czyli całkiem nieźle.
http://www.atv-lublin.pl/forum/viewtopic.php?f=36&t=74
Jedna lampa HID Xenon według opisu producenta ma 3200 lumenów przy poborze mocy 35W przy zastosowaniu dwóch takich powinno być fajnie.
Nie testowałem, opis daje producent ale moim zdaniem 2x HID = 70W i 6400 lumenów czyli całkiem nieźle.
- Ruszko
- Moderator
- Kontakt:
HID XENONY też są okej.
Ledy jednak ciągną jeszcze mniej prądu...
Ledy jednak ciągną jeszcze mniej prądu...
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
Nie do końca to prawda
Listwa LED 20 cali 40 diod - 6400 lumenów i 75,9W a koszt ok. 3000 zł.
2x HID Xenon to 6400 lumenów i 70W a koszt w granicach 1000 zł może nawet mniej.
Myślę że warto to sprawdzić.
Listwa LED 20 cali 40 diod - 6400 lumenów i 75,9W a koszt ok. 3000 zł.
2x HID Xenon to 6400 lumenów i 70W a koszt w granicach 1000 zł może nawet mniej.
Myślę że warto to sprawdzić.
- Ruszko
- Moderator
- Kontakt:
Tylko, że te 20 diod świeci dużo dużo lepiej. Kto widział ten wie.
Staram się posługiwać parametrami, ułożenie ledów w listwę może dawać lepszy efekt ale cena zaporowa jak dla mnie przynajmniej.
HID Xenon mogą być tańszą alternatywą dla listwy ledowej, z tego co wiem, to nie dają od razu maximum światła tylko muszą się chwilę rozgrzać.
Między tymi rozwiązaniami jest ogromna przepaść cenowa.
HID Xenon mogą być tańszą alternatywą dla listwy ledowej, z tego co wiem, to nie dają od razu maximum światła tylko muszą się chwilę rozgrzać.
Między tymi rozwiązaniami jest ogromna przepaść cenowa.
-
witam mogł by ktos zapodac jakis przyklad dobrego oswietlenia dodatkowego z allegro?
-
wolał bym jakies drogowe ksenony albo cos
ja używam xenonów HID w samochodzie i różnica jest nieporównywalna nie ma takiej skali poprostu XENON jest super nie miałem co prawda styczności z LED-ami ale xenony mogę śmiało polecić