szybkie nagrzewanie sie silnika

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
szypowski1

szybkie nagrzewanie sie silnika

Post autor: szypowski1 » pn 01 mar, 2010

witam dzis zakladałem czujnik temp. cieczy po przecieciu przewodu od chłodnicy rozlał sie płyn wpiołem wiec czujnik w odwód chłodzenia poskręcałem i dolałem do chłodnicy płyn przez korek do pełna po założeniu plastyków odpaliłem silnik chodzil sibie ja zbieralem graty kiedy spojzalem na licznik temp byla juz bliska 100 stopni
nie wiem czy to normalne zeby silnik w niecale 5 min nagrzal sie do takiej temp.......ciecz w zbiorniczku wyruwnawczym jest ok nic nie ubylo

Szymex
Kontakt:

Szymex

Post autor: Szymex » pn 01 mar, 2010

Kolego zależy gdzie dolewałeś płyn jak do zbiorniczka wyrównawczego to musisz jeszcze do chłodnicy nalać jak sie nie myle to bedzie zapowietrzony układ chłodzenia!!!!!!!!

mariotorpedo
Kontakt:

Post autor: mariotorpedo » pn 01 mar, 2010

a wentylator chłodnicy się załączał ??jak tak to wszystko ok

szypowski1

nie słyszalem zeby wentylator sie wlaczyl dolewalem płyny do chłodnicy do pełna ale gdy silnik nie pracował nie zapalila sie kontrolka temperatury takze juz nie wiem

szypowski1

dodam jeszcze ze po tym czasie czyli niecale 5 min kolektory wydechowe byly czerwone quad pracował na postoju takze nie wiem czemy sie tak nagrzał

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » pn 01 mar, 2010

Regulacja map wtryskowych pomoże ;)
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

szypowski1

Post autor: szypowski1 » wt 02 mar, 2010

a koszt takich regulacji i gdzie to mozna zrobic...wracając do tematu to czemu wilnik w tak krutkim czasie ma tak wysoką temperature

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » wt 02 mar, 2010

Krutkim=krótkim

Ponieważ mieszanka paliwowo powietrzna jest za bogata i wydech rozgrzewa się do czerwoności.

Zmieniałeś coś w nim?

Można to zrobić w Taurusie w Gdyni- nie polecam
W 3funie
W Quady Śrem
W Polsonie chyba też...
Kilka miejsc jest takich bardziej znanych :D
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

szypowski1

Post autor: szypowski1 » wt 02 mar, 2010

dzisdolałem znowy płynu na odpalonym silniku temperatura doszla do 103 stopni potem spadla do 90 przejechalem sie troche to spadla ponizej 80 takze nie wie mco jest

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”