POMOCY, Rejestracja Hondy TRX 500

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ralfii_VR

POMOCY, Rejestracja Hondy TRX 500

Post autor: Ralfii_VR » pt 19 lut, 2010

Witam, po długiej przerwie.
Mam problem z rejestracją nowego quada z Usa,
potrzebuje osoby lub firmy która by mi pomogła w rejestracji oczywiscie odpłatnie :-))
Jestem z Rzeszowa

pozdrawiam i liczę na waszą pomoc

Awatar użytkownika
Ralfii_VR

Re: POMOCY, Rejestracja Hondy TRX 500

Post autor: Ralfii_VR » śr 10 mar, 2010

Pomocy od was niewiele dostałem, ale moje wnioski są następujące:

Panowie,
po 5tygodniach wojny i kombinowania z WK poddaje się,
W Rzeszowie nie zarejestrujesz quada, beton i tyle

Na początku wszystko wg schematu
komplet dokumentów ze quad w imporcie jednostkowym, title i pozostale dokumenty, wykres z hamowni ze 15kw, załatwione zaświadczenie diagnosty że 15kw - zrobiona modyfikacja silnika, zrobione badania techniczne wielokrotne wizyty w WK ze wszystkimi potrzebnymi papierami i za każdym razem nie bo nie i nie, nie. W katalogu quad ma 21kW i to dla nich wyrocznia, każdą modyfikacje mogę później zdjać i nic do tych ludzi nie przemawia.

Nie pozostaje mi nic innego i zakup przyczepki do przejazdów gdzie jest ryzyko spotkania policji, a tam gdzie się da na będę poruszał się nielegalnie po publicznych drogach.

Jak dla mnie to czysty absurd, wierzę głęboko że te przepisy się w wkrótce zmienią bo w naszym kraju nic nie trwa zadługo

Awatar użytkownika
Ralfii_VR

Re: POMOCY, Rejestracja Hondy TRX 500

Post autor: Ralfii_VR » czw 11 mar, 2010

Robię pojazd wolnobieżny i też będzie, cała ustawa na ten temat obcykana, tylko parę gadżetów domontować, wstępnie gadałem z policja co oni na ten temat i ok,
:mrgreen: :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”