Chcę kupić Quada 250ccm

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
skamils

Post autor: skamils » pn 15 lut, 2010

Dzięki:):)

jwara99

Post autor: jwara99 » pn 15 lut, 2010

a ja ci proponuje udać się gdzieś gdzie mają te całe bashany , przejechać się potem poszukać markowej 6 czy tam 7 letniej używki i zobaczysz sam co lepsze . Wiem jedno w paru letnim czy to quadzie czy samochodzie czy motorze raczej ci nikt wspaniałej igły po wszelakich remontach nie sprzeda . Ja osobiście nie wierze w cuda ze kupisz 6 latka i nic tylko przez 2 lata będziesz paliwo lał no chyba że świstak siedzi i zawija. Jak już coś sobie upatrzysz to wejdź na allegro i wpisz części które trzeba wymieniać standardowo co jakiś czas i zobaczysz jaki dojdzie ci koszt zeby normalnie śmigać i sie nie zabić. Ot to tyle ode mnie .
ls 250

skamils

Post autor: skamils » pn 15 lut, 2010

"jwara99"
Wiem jedno w paru letnim czy to quadzie czy samochodzie czy motorze raczej ci nikt wspaniałej igły po wszelakich remontach nie sprzeda .
Ja też w to nie wierzę ale nie wpadłem na to żeby tak właśnie zrobić jak ty to mówiłeś
thx

Mam jeszcze pytanie nie wiem jak z quadami z automatyczną skrzynią ale wiem że jak skuterek sie zepsuje to czeka go tylko serwis (czy quda automatika można naprawić samemu dokładnie chodzi mi o silnik??). Proszę o pomoc bo chyba skuszę się na jakiegoś automatika albo yamahę reptor (wiem że yamaha reptor jest w manuau)
Ostatnio zmieniony pn 15 lut, 2010 przez skamils, łącznie zmieniany 1 raz.

karlosatv

Post autor: karlosatv » wt 16 lut, 2010

Celuj w Lucky Star 250 lub 300 :ok: . Nie jest to chińczyk , lecz jest produkowany w Tajwanie. Jeśli chodzi o rozmiar i moc to myślę że Cię zadowoli . Czytałem test tego modelu ( Ls-250) to wychodzi że jest nawet większy od Kymco Maxxer 250 . Części nie są drogie z dostępnością też nie ma problemu . Na allegro Ls-y 250 używane (ale w dobrym stanie) , zarejestrowane to koszt 9-10 tyś . A Shineray to ( można powiedzieć że najlepsze chinole razem z Bashanem ) :oczko:

skamils

Post autor: skamils » wt 16 lut, 2010

Dzięki :)
Chciałbym się jeszcze dowiedzieć się jak z naprawą tych Lucky Starów (no czy można samemu se na prawić [głównie chodzi o silnik] czy tylko czeka serwis jak sie ze psuje)
Prosze poradźcie :)
Z góry ThX

jwara99

Post autor: jwara99 » wt 16 lut, 2010

w dziale sprzedam masz ładnego ls-a z małym przebiegiem
ls 250

jwara99

Post autor: jwara99 » wt 16 lut, 2010

ls 250

skamils

Post autor: skamils » wt 16 lut, 2010

Wielkie dzięki za link :)). Quadzik jest na prawdę super. Mam tylko jedno ale mieszkam za daleko, a w ślepo nie chcę kupować :/.
Poprosił bym jednak coś w okolicy Śląska. Wielkie dzięki z góry.

A jeszcze jedno poprosiłbym jeszcze coś na temat tej naprawy silnika (czy mógł bym ją sam wtedy przeprowadzać czy czeka na mnie tylko serwis) dotyczy się to Lucky Starów.
PROSZĘ udzielcie mi na to pytanie odpowiedzi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”