KingWay 200cm3

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
fabian84
Kontakt:

KingWay 200cm3

Post autor: fabian84 » pt 06 mar, 2009

Witam mam takie pytanie....
Posiadam Quada KingWay 200cm3 zakupilem nowy akumulator bo stary juz nie dawal rady i teraz problem jest takie że....
Jak zaczynam go odpalac to slychac ze kreci ale nie chce zaskoczyc a z popychu pali bez problemu... w czym moze byc problem ?

Emilkingway
Kontakt:

Post autor: Emilkingway » ndz 24 maja, 2009

Witam.ja też mam taki problem przy baschanie 200ccm i niewiem co jest.Proszę o pomoc.. :(

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » ndz 24 maja, 2009

Może kupileś zamiast 12V 6v?
Zbyt mały amperaż?
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
sebala
Quad:: YAMAHA Raptor 700

Post autor: sebala » pt 12 cze, 2009

Ustawcie zawory i będzie ok

karlosatv

Post autor: karlosatv » śr 10 lut, 2010

:?: Myśle że to rozrusznik . Sprawdzałeś ??? Ja też mam podobny problem w chinolu 150 ccm , tylko że jest to gdy odpalam go na ostrym mrozie -20 stopni lub mniej .

mariotorpedo
Kontakt:

Post autor: mariotorpedo » śr 10 lut, 2010

koledzy a możecie napisać w jaki sposób i co w tych silnikach się kręci ?? i co nie łapie ??
bo możę rozrusznik kręci ale nie silnikiem i może wina leży w sprzęgle rozrusznika
karlos a TY nie ściemniaj bo twój chinolek pali nawet w -20 co najwyżej muszę mu dać troszkę prądu :P

konraa
Kontakt:

Post autor: konraa » czw 11 lut, 2010

Ja tez tak miałem i nie wiedziałem co jest bo kręcił a nie było iskry, i to było od tego że za słaby akumulator miałem i nie kręcił tak jak powinien i ładowałem całą noc i odpalił bez problemu, pewnie za słaby akumulator kupiłeś

krokodyl1
Kontakt:

Post autor: krokodyl1 » czw 11 lut, 2010

małe skoślaki nie mają problemów z mrozami. akumulatorki dobrane fabrycznie nie dają rady. polecam akumulatory żelowe o większej pojemności i większym prądzie rozruchowym. Rozrusznik będzie kręcił lecz zabiera zbyt wiele prądu. brakuje go dla cewki i tak się dzieje. Jeśli już masz nowy akumulator kwasowy, czyli zwykły, zrób sobie nie prostownik lecz ladowarke która będzie dbać o akumulator. najtansze rozwiązanie to zasilacz do wzmacniacza antenowego.Wydajność max 100 mA połączone przez żarówkę 12V 21 Wat. Włączasz 2 razy w tygodniu na 12-24 godziny i masz spokój. warunek jest taki że trzeba rozebrać zasilacz i podłączyć zaraz za diodami prostowniczymi. napięcie nie może być stabilizowane. Prąd tętniący korzystnie wpływa na odsiarczanie akumulatora. więcej informacji znajdziesz na forum elektroda.pl szukjac ladowarki lub prostowniki do akumulatorow kwasowych. wiecej podpowiedzi na PW
krokodyl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”