problem z paskiem w kingquadzie

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
maniek1170

problem z paskiem w kingquadzie

Post autor: maniek1170 » ndz 07 lut, 2010

witam wszystkich mam problem z paskiem włożyłem nowy pasek o nr: ua437 i po pól godzinnej jeździe od paska oderwał sie kawałek górnej powłoki koła pasowe odtłuściłem wszystko zrobiłem jak się należy.Wydaję mi się że pasek jest ciut za długi wystaje poza tylne kolo z trzy czwarte grubości. Czy to prawda że na nowym pasku trzeba przejechać w miarę spokojnie około 15km żeby się dopasował bo tego nie zrobiłem proszę pomóżcie bo to już był drugi nowy pasek.
Załączniki
P060210_16.370002.JPG
maniek

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » ndz 07 lut, 2010

"maniek1170"
Czy to prawda że na nowym pasku trzeba przejechać w miarę spokojnie około 15km
prawda, ale przejeżdżamy spokojnie, bez gwałtownych zrywów około 100km, po to aby pasek się dotarł z talerzami.
"maniek1170"
nowy pasek o nr: ua437 i po pól godzinnej jeździe od paska oderwał sie kawałek górnej powłoki
to nie pierwszy przypadek, sam miałem dwa i słyszałem o innych, u mnie pasek rozleciał się na drobne kawałki, tam gdzie go kupiłem przyjęli reklamację i puścili parę że lipa się trafia, oczywiście dotyczy to pasków ULTIMAX,CARLISE
"maniek1170"
Wydaję mi się że pasek jest ciut za długi wystaje poza tylne kolo z trzy czwarte grubości.
morma :D

maniek1170

to mówisz sto kilosów i problem z głowy dzięki bardzo
maniek

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » ndz 07 lut, 2010

sprawdź jeszcze koła jak wyglądają, rolki itd, bo może coś być nie tak!!

maniek1170

rolki są ok na talerzach są małe nierówności alę myślę że jak zrobię około stówy na luzie to powinno być dobrze
maniek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”