Polaris 500 2003r - kilka pytań - doradzcie czy kupić

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
ralph1980
Kontakt:

Polaris 500 2003r - kilka pytań - doradzcie czy kupić

Post autor: ralph1980 » wt 12 sty, 2010

Witam wszystkich chciałem doradzić się znawców - mam możliwość odkupienia od brata quada polaris 500 z 2003r - brat miał z nim problemy i już się mu odechciało z tym bawić najpierw nie miał mocy więc wymienił silnik a po wymianie jest taki objaw że za pierwszym razem odpala na rys a jak się zagrzeje to nie chce odpalić trzeba czekać aż wystygnie - -quad ma nowe opony 4 szt nowe amortyzatory i sprężyny doradzcie czy kupić cena atrakcyjna za 8000 co może być powodem tej usterki pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedz

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » wt 12 sty, 2010

Powodem może być zbyt mały luz zaworowy. Za tą cenę taki quad to super okazja.
:I love POLARIS:

ralph1980
Kontakt:

Post autor: ralph1980 » wt 12 sty, 2010

Mechanik u którego teraz stoi quad twierdzi że to wina modułu zapłonowego czy to możliwe ? A cha jeszcze zapytam - quad jest niezarejestrowany jedyny papier to będzie umowa kupna co bym musiał zrobić i czy jest to możliwe żeby zarejestrować. pomijam oczywiście dołożenie oświetlenia bo nie posiada.

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » wt 12 sty, 2010

Mechanik u którego teraz stoi quad twierdzi że to wina modułu zapłonowego czy to możliwe ?
Wszystko jest możliwe.
quad jest niezarejestrowany jedyny papier to będzie umowa kupna co bym musiał zrobić i czy jest to możliwe żeby zarejestrować. pomijam oczywiście dołożenie oświetlenia bo nie posiada.
Nie ma najmniejszych szans na zarejestrowanie.
:I love POLARIS:

ralph1980
Kontakt:

Post autor: ralph1980 » sob 16 sty, 2010

WITAM PONOWNIE troszkę sprostuje są wszystkie papiery jest zarejestrowany czyli ten temat zamknięty ale inne pytanko dzisiaj pojechał do serwisu nie chciał nic palić - dopiero jakimś dezodorantem do filtra napsikali i poszedł ale dowiedziałem się że jedną z przyczyn może być jakiś zawór który się nie uchyla nie pamiętam jak się to nazywa ale ponoć pomaga w zapłonie jeżeli ti to to podobno korbowód do wymiany i cena około 2000???????????? czy to możliwe?

ralph1980
Kontakt:

Post autor: ralph1980 » sob 16 sty, 2010

dodam jeszcze że biegi ciężko wchodzą czy to może sprzęgło też do wymiany - nie wiem czy jak na szybko w tym serwisie składali (tam gdzie stał pół roku) mogli czegoś nie podłączyć ? sprzęgło zgrzyta i nie idzie napęd na 4 koła czy to mogą być wady montażu czy to poprostu padło - dodam że przed oddaniem do serwisu biegi wchodziły idealnie.

addamussi
Kontakt:

Post autor: addamussi » pn 25 sty, 2010

Moim zdaniem twój brat słusznie stara się pozbyć tego upadłego gada. Jego naprawa może kosztować niewiele mniej od jego wartości. Niewarto go kupować :( Lepiej poszukaj na otomoto innego quada w podobnej cenie i odwidzi Ci się quadzik brata... Oczywiście to tylko moje osobiste zdanie. :lol:

PZDR
I am What I am
Impossible is nothing

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”