Jak docierać lucky stara 400"

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
ODPOWIEDZ
uchomp

Jak docierać lucky stara 400"

Post autor: uchomp » ndz 24 sty, 2010

Jak docierać lucky stara 400" jestem nowicjuszem posiadam LS 400 od tygodnia przejechałem 100 KM sprzedawca powiedział i ż maszyna dociera sie do pierwszego przeglądu i mam nie przesadzaqć z jazdą !!! Nie bardzo rozumie znazcenia słowa jest zima nie wiem jak go traktować jak jeździć zaznaczam iż przed każdą jazdą rozgrzewam go na scaniu około 10 min proszę napisać jaką prendkością jeździć na szosie a jaką w terenie czy tu bardziej chodzi o obroty może o inne sprawy proszę o porade pozdrawiam :):)

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » ndz 24 sty, 2010

W okresie docierania najlepiej nie przekraczać 70% obrotów. Co 20 minut robić przerwy. Nie jeździć z jednostajną prędkością przez dłuższy czas.
:I love POLARIS:

mariotorpedo
Kontakt:

Post autor: mariotorpedo » pn 25 sty, 2010

tede...trochę się z Tobą nie zgodzę...
co do tych 70% obrotów to ok po prostu nie żyłować ...
ale nie jeździć z jednostajna prędkością ?? :shock: ..włśnie o to chodzi podczas docierani..
generalnie odpalić quda poczekać aż się zagrzeje (tylko w tym czasie nie gazować) i dopiero wtedy jeżdzić.....nie zrywać z miejsca .....nie obciążać (jakieś wielkie góry czy głębokie błota) generalnie jeździć jak dziecko.....raczej może jak zrównoważony dziadziuś :lol: bo jak byś jeździł jak moje dzieci to.... :?nici z docierania od razu by był przetarty :lol:

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » pn 25 sty, 2010

mariotorpedo
tede...trochę się z Tobą nie zgodzę...
co do tych 70% obrotów to ok po prostu nie żyłować ...
ale nie jeździć z jednostajna prędkością ??
Nikt Tobie nie każe się ze mną zgadzać, ani z zaleceniami producentów. Docieranie to nie tylko silnik ale również wariator, pasek itd. a te elementy nie lubią jazdy ze stałą prędkością.
:I love POLARIS:

mariotorpedo
Kontakt:

Post autor: mariotorpedo » pn 25 sty, 2010

tede pewnie że nikt mi nie będzie nic kazał :lol:
przeca ze stałą prędkością się nie da to normalne,nie pojedzie quadem na autostrade i będzie jechał 50 kmh przez niewiadomo ile
a co do zaleceń producentów to nie bierz ich tak sobie do serca i zanim coś będziesz działał według ich zaleceń to podpytaj tu i uwdzie(mechaników z doświadczeniem) to sam zobaczysz co myśleć o tych "zaleceniach producentów"

uchomp

Post autor: uchomp » wt 26 sty, 2010

Witam i dzięki za pomoc :):)
Dziś byłem u dilera luckiego powiedzał by nie oszczędzać manetki na maxa ją cisnąć ale tylko chwile a potem puszczać bo jak nie bedę tego robił to sie zamuli i po dotarciu już tak zostanie . Jż sam nie wiem kogo słuchać ::::::::( ale dzieki za pomoc pozdrawiam

uchomp

Post autor: uchomp » wt 26 sty, 2010

A jeszcze jedno
Ile obrotów max - ma LS 400 ??????? bo nie wiem ile cisnąć :):):)

mariotorpedo
Kontakt:

Post autor: mariotorpedo » wt 26 sty, 2010

:shock: na maxa.....
ja by się chyba nie odważył przynajmniej w kilku- pierwszych godzinach pracy...
ja osobiście zrobiłbym tak ;
pojeździłbym trochę z 5godz tak jak Ci pisaliśmy czyli w miarę delikatnie....
później wymienił bym oliwe (tylko nie żałuj na dobry olej ) i znowu z 10godz trochę poszalał trochę ostrzej.....
i tak bym powtarzał aż przebieg osiągnął około 1000 km
a później "poszły konie po betonie" :lol:
wtedy dopiero rozprawić się z "zielonym kabelkiem" o ile takowy będzie istniał......
a temu dilerowi to najlepiej powiedz że jak ci się zamuli to i się odmuli :lol:
Jakby Ci się udało być tak wstrzemięźliwy i zrobić mnie więcej jak napisałem to maszyna długo Ci posłuży ..........

ODPOWIEDZ

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”