Problem z tylnymi kołami

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
rafq
Kontakt:

Problem z tylnymi kołami

Post autor: rafq » pn 04 sty, 2010

Witam wszystkich ;)
Mam problem z moim quadem.Tylne koła ruszają się lekko na bki mają tak jakby "luzy'.Nie wiem dlaczego ;/ są dokręcone maksymalnie i i tak się ruszają.Może to wina ośki ?? i czy jest w ogóle taka możliwość że te koła mogą się odkręcić w trakcie jazdy ??? :D
;)

plachta244

Post autor: plachta244 » pn 04 sty, 2010

Witam!

Sprawdź łożyska w kołach bo mogą być popuszczone i jest luz felgi z piastą

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » pn 04 sty, 2010

Sprawdź śrubę centralną piasty. prawdopodobnie masz tam luz...
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » pn 04 sty, 2010

Możliwe, że wyrabia Ci się wieloklin na osi.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

kubar
Kontakt:

Post autor: kubar » wt 12 sty, 2010

mogą to tez byc wyrobine łożyska w wahaczu w miejscu gdzie przechodzi przez niego ośka z kołami
KUBAR

mariotorpedo
Kontakt:

Post autor: mariotorpedo » wt 12 sty, 2010

rafq nie wiem jakiego masz quada ale coś takiego najprawdopodobniej to tak jak napisał już Ruszko, kup najpierw piastę bo to najtaniej i piasta wyrabia się szybciej niż ośka... jak założysz nową piaste to sprawdź jaki jest luz nie powinno być żadnego , a jak będzię minimalny to ok aczkolwiek w takiej sytuacji powinno się wymienić piastę i ośkę tak najdłużej będzie działać......a koła Ci nie odpadną jeżeli masz śruby w dobrym stanie(znaczy gwinty) i zakręcone nakrętki kontrujące ...oczywiści nowe POLSKIE nakrętki samohamujące (polskie to znaczy każde by ni chińskie..bo te to nawet nowe się odkręcają ) :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”