Który Quad będzie lepszy ?

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
rapcio11

Który Quad będzie lepszy ?

Post autor: rapcio11 » ndz 06 gru, 2009

Mam zamiar kupic Quada
ale nie wiem który bedzie dla mnie dobry
Mam do wyboru:
Yamaha
Kawasaki
Suzuki
do 11 tys
i zeby radził w terenie
do piachu wody błota

Awatar użytkownika
kogut

Post autor: kogut » ndz 06 gru, 2009

jak masz euro to oki ale jak zl to cierzko :( :( starczy na cos malego

karlosatv

Post autor: karlosatv » pt 12 lut, 2010

11 tyś :?: . . . hmmm . . . :idea: . Lucky star 300 ( sportowy ) lub Kymco 300 . Patrzyłem na allegro to Ls-y 300 są w cenie 9,5 tyś - 10 tyś . Chyba że myślisz nad quadem przeprawowym. Te radzą sobie w terenie bardzo dobrze ale są mniej przydatne na zwykłych drogach . :no no no: Jak masz 11 tyś to nie będę Cię namawiał na coś z wyższej półki typu Yamaha , Suzuki itp , bo koszty eksploatacji są dużo droższe niż w takim Ls-ie lub Kymco , na to składają się też drogie części . I nie przejmuj się tym bo Lucky Star nie jest produkcji chińskiej tylko Tajwańskiej. Dostępem do części też się nie martw . :nie: :I love QUADZIK:
Ostatnio zmieniony pt 12 lut, 2010 przez karlosatv, łącznie zmieniany 1 raz.

philippo

Post autor: philippo » sob 23 lip, 2011

Witam!

Bardziej się opłaca kupić tego quada http://allegro.pl/nowy-quad-romet-200-c ... 70446.html czy może tego http://allegro.pl/quad-kymco-kxr-250-20 ... 81238.html ?

A może polecicie mi coś innego (mam do wydania 7000zł) ?

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: Który Quad będzie lepszy ?

Post autor: Marines » sob 23 lip, 2011

Lucky star 250 lub 300
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

Awatar użytkownika
bawidamek77
Quad:: Polaris Sportsman 850 xp
Imię: Damian

Post autor: bawidamek77 » pn 25 lip, 2011

Nie baw sie w jakieś Lucky Stary, podzbieraj trochę kasy i kup coś markowego ja już to przerabiałem. Przy używkach bądz bardzo ostrożny. Parę lat temu zaproponowano mi ATV Sweden że niby to super sprzęt zero chińszczyzny i powiem ci że nie wytrzymał nawet roku , rozleciał się a jeżeli chodzi o dostępność części to tragedia ale jak coś już dobiorę i go odpalę siada coś następnego i co stoi teraz w krzakach i tyle z niego pożytku że mają tam ptaszki gniazda. Polarisa mam prawie dwa lata, katuję go stawiam na koło i nic się nie dzieje, byłem teraz na przeglądzie i nawet ku memu zdziwieniu zawieszenia ma na 100%, jednym słowem sprzęt nie do zajerzdżenia.

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Post autor: Marines » pn 25 lip, 2011

bawidamek77 pisze:Parę lat temu zaproponowano mi ATV Sweden że niby to super sprzęt zero chińszczyzny i powiem ci że nie wytrzymał nawet roku , rozleciał się a jeżeli chodzi o dostępność części to tragedia
Tak, ale kolega chce pojeździć teraz, ma określony budżet i chce kupić quada. On pyta i nikt nie wciśnie mu ATV Sweden, który się rozleci (już sama nazwa podejrzana). :D LS To dobra maszyna, bezawaryjna za niewielkie pieniądze i w dobrym roczniku. Wątpię, że jak dozbiera do 10k to kupi przeprawówkę czy coś markowego w dobrym stanie. Może będzie mógł pozwolić sobie na zajeżdżonego rapiego 350, albo jakąś starą przeprawówkę. Ale bawidamek ma rację, że warto szukać, bo okazje się zdarzają. Określ sobie pułap cenowy i szukaj. Czasami idzie dostać młode ośki hondy za niezłe pieniążki, trzeba tylko szukać. :] LS to w tej kategorii cenowej najpewniejszy sprzęt, z dużą bazą części, szeroki i wygodny
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”