Quad dla 13- latka

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
-Speed-

Quad dla 13- latka

Post autor: -Speed- » pt 27 lis, 2009

Witam! Jeżeli istnieje już taki temat to przepraszam, ale potrzebuję pomocy.
Moje doświadczenia z "chinolami" są różne. Najpierw miałem jakiegoś chińczyka 110... Męczyłem się z nim, raz koło mi odpadło, nie chciał zapalać itd. Ogólnie szajs. Potem ojciec kupił mi kolejnego chińczyka pod nazwą Diablo 200. Z tym nie było już tylu problemów. Ale stwierdziliśmy że nowy Quad nie będzie już chinolem. Dogadałem się z ojcem i wyszło tak że na Quada możemy wydać około 15 tysięcy.
- mam 13 lat i 170 cm wzrostu i 50kg wagi
- quad będzie użytkowany typowo rekreacyjnie, do jazdy po lesie i po szutrach, żadnego terenu i wyścigów
- dobrze jakby mieściły się na nim dwie osoby
- no i fajnie jakby miał homologację
I to chyba tyle. Proszę o pomoc, bo zupełnie nie wiem co teraz wybrać, a chinolom stanowczo mówię nie! Może takie chińskie coś pojeździ trochę, ale czasami to aż strach siadać, bo może coś odpaść. Z góry dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
Krawco
Quad:: XP 850 ;)
Imię: Arkadiusz

Post autor: Krawco » pt 27 lis, 2009

...a może coś z nowości polarisa np. Trial Blezer 330 pojazd z homologacją 2 lata gwarancji... co prawda trochę droższy ale kupując do końca roku na pewno zostanie parę groszy w kieszeni. Gdybyś potrzebował więcej informacji służę pomocą.
Pojazdy Polaris www.polariscenter.pl i nie tylko...

Awatar użytkownika
-Speed-

Krawco... Są małe szanse że tata się zgodzi na większą cenę, patrzę ( nie wiem czy to cena aktualna, wszedłem na pierwszą lepszą stronę ) i widzę że quad kosztuje około 25 tysięcy.
A co myślisz na temat tajwańców? Są dużo gorsze od japońców? Właśnie przeglądam quady Lucky Star i Kymco. Mają dość przystępną cenę i niby to nie chińczyki. Prosiłbym o Waszą opinię, Was, którzy się znają, bo ja mało orientuję się w rynku quadowym. Czytałem sporo o Lucky Starze na forum i wychodzi na to że jest to dobry, quad do spokojnej jazdy rekreacyjnej. A jak jest z Kymco Maxxer 300?
A możesz coś więcej powiedzieć o tym produkcie Polarisa?

Awatar użytkownika
Krawco

Kymco nie znam za bardzo, natomiast LS daje sobie rade. Jednak jak by nie było to Tajwan. Polara nie mogę za bardzo chwalić bo mnie zaraz upomną ale poczytaj sobie i sam wyciągnij wnioski. Jakbyś miał ochotę zobaczyć sprzęt na żywo - zapraszam do naszego nowego salonu.

Awatar użytkownika
-Speed-

No właśnie tajwan. Jeśli Lucky Star ma być taki slaby jak te chinole to jednak lepiej byłoby poczekać i wybrać coś z japońskich quadów. Albo zastanowię się nad quadem używanym.
Bo za 15 tysięcy nie da się kupić quada ( dobrej marki ) który będzie służył i bezpiecznie będzie można nim jeździć. :załamka:

Awatar użytkownika
Krawco

na pewno bedzie trochę lepszy jak chinole ale gorszy jak markowy sprzęt

Awatar użytkownika
-Speed-

No i tu jest problem. Chyba zaczekam i dozbieram kasy na coś lepszego w takim razie niż LS :dobani:

Awatar użytkownika
Krawco

Jeśli będziesz myślał o Polarku odezwij się...

addamussi
Kontakt:

Post autor: addamussi » sob 26 gru, 2009

Osobiście proponuje Hondę TRX 250EX! Nowe modele z 2008 roku i starsze kosztują 16 tys. Przystępna cena za taki sprzęt! :P
I am What I am
Impossible is nothing

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”