Nietypowy problem...

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Nietypowy problem...

Post autor: Ruszko » śr 11 lis, 2009

Dobry dzień ;)

Mam pewien problem, otóż wyjechałem quadem z garażu(kilka razy kręciłem rozrusznikiem bo było dosyć zimno, a ja głupi zapomniałem ssania włączyć;P ) zrobiłem zdjęcia, rozgrzałem quada i wjechałem do garażu.
Na drugi dzień wchodzę do garażu próbuję odpalić quada i quad nie reaguje na przycisk start, myślę no to teraz zacznie się lokalizacja problemu.
Jadę po kolei zaczynam od przedniej strony elektryki, lecę wszystkie kostki otwieram, psikam kontaktem i zamykam. Składam wzystko tak jak było.
Światła świecą, kierunki, klakson, wszystko trybi prócz STARTu...
Nie pomogło więc postanowiłem rozebrać przycisk startu - wszystko trybi, ale i tak psiknąłem kontaktem.

Dla zainteresowanych mogę podrzucić manuala od Triton'a.

Teraz mam dodatkowe pytanie, jak sprawdzić czy jest napięcie na rozruszniku? Czy plus jest na przewodzie zakrytym gumą wchodzącym do rozrusznika?

Z góry dzięki za jakieś porady gdzie szukać....
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » czw 12 lis, 2009

sprawdź przekaźnik który odpala rozrusznik i czy dochodzi do niego prąd z akumulatora, jeśli tak to odkręć kabel od rozrusznika i podłącz miernik, naciśnij start i zobacz czy jest napięcie, jeśli jest to zajżyj do rozrusznika mogły się szczotki powiesić, miałem ten sam problem u siebie a wszystkiemu winna woda i rdza!!

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » czw 12 lis, 2009

"Ruszko"
Czy plus jest na przewodzie zakrytym gumą wchodzącym do rozrusznika?
Tak, najczęściej jest to jeden gruby przewód.

Awatar użytkownika
whisper

Post autor: whisper » czw 19 lis, 2009

wrzuć 3 bieg popchnij gada troch żeby wszystko w środku się ruszyło , wrzuć na luz i próbuj . Mi to pomogło raz .

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » czw 19 lis, 2009

Przekaźnik poszedł ;)
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
whisper

Post autor: whisper » czw 19 lis, 2009

Co Spowodowało ? Topiłeś go czy jak ? Zwarcie ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”